ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor
ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor

Bitcoin ağının hashrate’ı şaşırtıcı şekilde artmaya devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ağının hashrate’ı (karma gücü) Bitcoin fiyatlarındaki aşağı yönlü baskı devam etmesine rağmen yükselmeye devam ediyor. Başka bir deyişle, Bitcoin ağının toplam hesaplama gücü, fiyatın yüzde 70 oranında gerilemesine rağmen son dört ayda yüzde 100 oranında arttı.

Bitcoin ağının hashrate’ı fiyat düşüşlerine rağmen artıyor

2017 yılının son aylarında, Bitcoin fiyatlarındaki etkileyici artış, madencilik kârlılığını artırdı ve tarihsel olarak fiyat artışının, ilave hashrate dağıtımı ile devam etme eğiliminde olması bekleniyor. Bu durum uzmanlara göre, yakın bir gelecekte gerçekleşecek fiyat bir toparlanmasına işaret ediyor. Bitcoin madenciliğe olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Son istatistiklere göre, Bitcoin’in hashrate’ı, fiyatların yüzde 70 oranında düşmesine rağmen yüzde 100 oranında artış gösterdi.

Bitcoin ağının hashrate’ının gelişimi
Bitcoin ağının hashrate’ının gelişimi

Büyümenin ölçeğini perspektife koymak için geçen yılki zirve sırasında 13 EH/s olan Bitcoin ağının hashrate’ı, Haziran ayında 40 EH/s değerini aştı. 2017 yılının sonundan bu zamana kadar çevrimiçi hala gelen hashrate, 2 milyon SHA-256 ASIC cihazı ile eşdeğerde. Bu cihazların her birinin yaklaşık 1.800 dolar olduğu belirtiliyor. Hashrate’ın yarattığı muazzam büyüme yeni bir şey değil. Coinshares’in Mayıs ayında yayınladığı madencilik raporunda gösterdiği gibi, son dört buçuk yıl boyunca hashrate, madencilik için etkileyici bir verimlilik artışı ile birlikte yıllık olarak üç katına çıktı.

Madenciler, Bitcoin üretmenin maliyeti artsa bile bundan vazgeçmiyor

Bitcoin ağının yükselen hashrate’ı, piyasanın olumlu seyrine devam edeceğinin bir göstergesi. Büyüme eğilimini devam ettiren hashrate, Bitcoin fiyatının yüzde 70 oranında düşmesine rağmen Bitcoin madencilerinin kripto paraya hala bağlı olduklarını gösteriyor. Bitcoin madencilik sektörünün, coğrafyasına bakılmaksızın, düşük maliyetli enerji kaynaklarından faydalanmak için kurulmuş, giderek daha iyi sermayeli operasyonlarla artmakta olduğu açık. Ayrıca donanım pazarındaki rekabetin artması, madenciler için olumlu olabilir. Çünkü her bir üreticinin marjları gittikçe artan rekabetçi bir piyasada sürekli olarak aşağıya çekilir. Sonuç olarak madenciler, Bitcoin üretmenin maliyeti artsa bile bundan vazgeçmiyor ve lider kripto paraya bağlılıklarını devam ettiriyor.

Coinjournal

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin