bitcoin 3 agustos
Bitcoin 3 Ağustos Fiyat görünümü: BTC düşüşü derinleşir mi?

Bitcoin 3 Ağustos Fiyat görünümü: BTC düşüşü derinleşir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 3 ağustos fiyat görünümüne dair önemli detayları aşağıda listeledik:

  • Bitcoin güne düşüşünü devam ettiren fiyat hareketleri ile başlayarak 7.330 dolar seviyelerine kadar geriledi.
  • Dünkü fiyat hareketlerinde gördüğümüz tutunma çabaları Asya işlem saatlerinde gelen satış baskısı ile başarısızlıkla sonuçlandı.
  • Bitcoin fiyatı için en yakın ana destek seviyesi 7.265 dolar etrafında gözüküyor.

Bitcoin 3 Ağustos fiyat hareketleri

Trend yönünü tayin etmek için kontrol ettiğimiz 100 HO ve 200 HO görünümlerine göre yeniden bir düşüş trendi başlamış durumda. Öyle ki saatlik BTC/USD saatlik grafiğinde 100 HO, daha uzun vadeli olan 200 HO’nun altına konumlanmış durumda. Ve yeni gelen satışlar ile yönlerini aşağı çevirmiş olduklarını görüyoruz.

Son 24 saatte yüzde 4,21 gibi bir oranda kayıp yaşayan BTC, Piyasa genel sermayesinin 260 milyar dolara gerilemesi ile kayıplarını arttırıyor. Kripto para piyasasındaki baskınlığının yüzde 48’lerde olup, değişmemesinden dolayı fon çıkışının geleneksel piyasalara doğru olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin fiyat görünümüne 4 saatlik grafik ile daha uzun vadede baktığımızda düşüşün derinleşme eğilimi daha net görünüyor. BTC/USD 4 saatlik grafikte son yükselişin tüm kazanımları neredeyse geri verilmiş olup, fiyat şimdi yükselişe başladığı 7.265 dolar seviyelerinde güçlü bir destek bekliyoruz.

Bu desteğin kırılması halinde kayıpların artma olasılığı yüksek gibi görünürken, fiyat 7.000 dolar seviyesinin altına sarkıp, 6.675 dolara kadar devam edebilir. Bu süre zarfında ise teknik açıdan olumsuz bir tablo görsek de piyasa gelişmeleri, Bitcoin fiyatının yönünü tayin etme açısından en önemli faktör olacaktır.

Önemli teknik göstergelere baktığımıza MACD satış yönlü bir sinyal verirken, 4 saatlik görünümde RSI 25 seviyelerinde ve stokastik ise satış baskısını teyit ederek yönünü aşağı çevirmiş gibi gözüküyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin