Bitcoin 25 Ekim
Bitcoin 25 Ekim fiyat görünümü

Bitcoin 9 Ekim fiyat görünümü: BTC kazanımlarını artırıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 9 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün yukarı yönlü atak yaparak 6.630 dolar seviyesini hızlı geçerek içinde bulunduğu kanaldan çıkmayı başardı.
  • Kanal hareketini sonlandıran Bitcoin, kendine 6.650 doların üzerinde yer bulduktan sonra yeniden yatay hareketler göstermeye başladı.
  • Son yükseliş saatlik 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı yönlü kesmesine neden olarak, görünümü pozitife çevirdi.

Bitcoin,son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 oranında değer kazandı. Türk kripto borsalarındaki duruma baktığımızda 1 BTC Paribu borsasında 40.589 TL, BtcTurk kripto para borsasında 40.612 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında 40.650 TL’den güne başlıyor.

Bitcoin 9 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin neredeyse Ekim başından beri 6.550 – 6.620 dar bandında hareketlerini sürdürüyordu. Kripto piyasasına giren düzenli fonların da etkisi ile dün gün ortasında bu kanal hareketini kırmayı başaran Bitcoin, ilk etapta fiyatını 6.730 dolara kadar çıkardı.

Sonrasında gösterdiği kısa dalgalı hareketler ile 6.650 doları kendisine sağlam bir destek yapmayı başardı. Bu yükseliş her ne kadar önceki dönemlerde görülen rallilere benzemese de Bitcoin’in volatilitesinin son 15 ayın en düşüğüne gerilediği, işlem hacimlerinin zayıfladığı bu dönem için oldukça önemli bir hareket olarak görülebilir.

Zira bu kademe değişikliği ile hem içinde bulunduğu kanal hareketinden pozitif olarak çıkarak düşme ihtimalini şimdilik zayıflattı hem de saatlik hareketli ortalamaların uzun vadeli trendinin düşükte olsa pozitife çevirmeyi başardı.

Yazımızın yayına hazırlandığı sabah saatlerinde ise Bitcoin, 6.650 dolar desteğinin hemen üzerinde seyrederken öğle saatlerine kadar bu seviyeye tutunmayı başarabilirse, BTC/USD paritesinin gün içi yeni tepe noktalarını test etmeye çalışacağını görebiliriz.

6.650 doların altındaki ilk hedef ise 6.600 dolar seviyesinde konumlanan saatlik 100 hareketli ortalama değeri olabilir. Zira Bitcoin, dün bu seviyeye birkaç saat tutunduktan sonra yükseliş hareketini başlatabildi. Geri dönüş durumunda ise yine bu seviye aktif bir destek olarak çalışabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD göstergesinde baktığımızda son yükselişin bir düzeltme hareketini negatif konumu ile yansıtıyor. 6.650 doları günün en kritik noktası olarak gördüğümüz için bu noktada tutunan her mum MACD’nin yukarıya doğru yönelmesini sağlayabilir. Gelebilecek bir artışın ise MACD’nin eksen çizgisinin üzerine çıkması ile hız kazanabilir.

BTC/USD saatlik grafiğine baktığımızda stokastik osilatörün sabah saatlerinde aşırı satım bölgesinde yatay görünümüne şahit oluyoruz. Stoch göstergesinin aşırı satım bölgesinden çıkması da Bitcoin için bir nevi yükseliş sinyali olabilir. Bunun yanında RSI ve CCI göstergesi yatay seyirleri ile şu an ki düşük hacmi yansıtarak henüz bir sinyal vermiyorlar.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin