Bitcoin 80.000 doları hedeflerken yeni zirvelere ulaşabilecek 3 altcoin!
Bitcoin 80.000 doları hedeflerken yeni zirvelere ulaşabilecek 3 altcoin!

Bitcoin 80.000 doları hedeflerken yeni zirvelere ulaşabilecek 3 altcoin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük dijital para pirimi, Çarşamba günü 73.571 dolarlık tarihi bir zirveye ulaştı. Santiment verilerine göre bu yükseliş trendi, özellikle 0,1 BTC’den az tutan küçük Bitcoin cüzdanlarının sayısındaki önemli artışla aynı zamana denk geldi. Bitcoin fiyatındaki yükseliş genel piyasa eğilimini de olumlu bir şekilde etkiledi. Kripto piyasasındaki varlıklarda kayda değer kazançlar kaydedildi. BTC’nin yükselişiyle birlikte THORChain ve Dogwifhat bugün en çok kazananlar haline geldi ve aktif yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Bu yazıda, Bitcoin ve popüler altcoinlerin yanı sıra Sponge V2 gibi henüz ön satış aşamasında olan varlığı inceleyeceğiz. Geleceğin kripto para piyasasında yatırımcılara büyük fırsatlar sunabilecek bu altcoinler, yatırımcılara erken giriş şansı sağlayabilir.

Bitcoin

Bitcoin, BTC ETF aracılığıyla yakın zamanda büyük bir yatırım akışı yaşadı. Elde edilen verilere göre, Bitcoin ETF’leri 12 Mart tarihinde 1.05 milyar dolarlık girişle rekor kırdı. Yazım sırasında Bitcoin, 72.920 dolar seviyesinde işlem görüyor. BTC/USD fiyat grafiğini incelediğimizde, son zamanların en yüksek seviyesine doğru dik ve hızlı bir yükseliş gözlemliyoruz.

BINANCE:BTCUSD Chart

Şu anda Bitcoin, kritik bir noktada hareket ediyor. Bitcoin’in daha önce aşamadığı 70.000 dolar seviyesi güçlü bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin, bu seviyenin üzerinde varlığını sürdürebilirse, 77.700 dolar ve 91.500 dolar seviyelerine doğru bir yükseliş başlatabilir. Sonuç olarak, Bitcoin’in önümüzdeki günlerdeki hareketi bu seviyenin üzerinde sergileyeceği performansa bağlıdır.

Bitcoin’in boğa koşusunda dikkat çeken gösterge

Analistlere göre, haftalık ortalama kâr/zarar oranını yıllık ortalamaya göre değerlendiren UTXO P/L Arz Oranı Momentumu, son on yılda iki önemli artış gözlemledi. Şu anda üçüncü artış yakın gözüküyor. Bu tür yükselişler, Bitcoin’in devam eden fiyat rallisine işaret ediyor. Ayrıca, bu tür fiyat hareketleri potansiyel kazançların habercisi oluyor.

Bitcoin UTXO P/L. Source: CryptoQuant

THORChain (RUNE)

THORChain (RUNE), 11 Mart 2024 tarihinde 10 doların üstüne çıkarak yeni bir rekor kırdı. Bu önemli yükseliş, 2 yıllık bir sürenin ardından geldi. RUNE’un değeri yılbaşından bu yana yüzde 744, son sekiz günde ise 4,92 dolardan 11,3 dolara yükselerek yüzde 130 büyüme gösterdi. Piyasadaki olumlu hava devam ederse, THORChain fiyatı 13,3 dolar ve daha sonra 17,2 dolar fiyat seviyelerini hedefleyebilir. Bununla birlikte, varlık satış baskısıyla karşılaşırsa destek seviyelerine gerileyebilir. 9,9 dolar ve 8,2 dolar önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi, THORChain’deki bu yükselişin arkasındaki nedenleri inceleyelim.

BINANCE:RUNEUSDT Chart

İşte fiyat artışının arkasındaki sebep

Büyük miktarda RUNE tokenın yakılması fiyattaki yükselişi başlatan ilk hareket olarak değerlendirilebilir. Yedek Rezervden 60 milyon RUNE imha edilerek borç verme kapasitesinin genişletilmesine yer açıldı. Bu hamle, Standby Reserve tokenları aktif olarak dolaşımda olmasa da tokenın genel arzını yüzde 12 oranında azalttı. İleriye yönelik değerlendirdiğimizde, THORChain yakım faaliyetlerinin yanı sıra enflasyonist baskılara karşı güçlü hareket etti. Bu hareketler, THORChain’in pazardaki güçlü varlığını ortaya koyuyor ve daha geniş bir benimsenmeye işaret ediyor.

Dogwifhat

Solana blockchain üzerinde çalışan Dogwifhat, son zamanlarda meme coin meraklılarının dikkatini çekiyor. Dogwifhat, olağanüstü bir yükselişle dikkatleri üzerine çekti. Piyasadaki son yükselişle birlikte, yüzde 678 oranında bir artışla 0,287 dolardan 2,23 dolara ulaştı. Bu yükselişin devam etmesi halinde 2,5 dolar ve 3 dolarlık psikolojik bariyerler karşımıza çıkıyor. Tersine, 1,8 dolar ve 1,31 dolar destek görevi görüyor.

CRYPTO:WIFUSD Chart

Meme coin’in önümüzdeki günlerdeki hareketine yönelik çeşitli tahminler bulunuyor. Şimdi, bu tahminlerden en çok gözümüze çarpanları inceleyelim.

Uzun vadeli tahminlere sahip bir analist, WIF’in mevcut piyasa döngüsünde 10 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşabileceğini öngörüyor. Bu değer, mevcut değerinin yaklaşık 4 katına denk geliyor.

Ayrıca başka bir analist, WIF’in mevcut yükseliş eğilimini sürdürerek 2,8 dolara ulaşabileceğini söyledi. Bu görüşünü de grafikle destekledi.

Sonuç olarak, piyasa analistleri meme coin’deki yükselişin devam edeceğini düşünüyor. Yine de kripto piyasasının volatil doğası gereği her koşulu göz önünde bulundurmak yatırımcılar için önemli olacaktır.

Sponge V2

Sponge V2, benzersiz bir staking modelini yeni Oyna-Kazan modeliyle birleştirerek dikkat çekiyor. Sponge token, Mayıs 2023’te ayı piyasasında ortaya çıktı ve önemli başarılara imza attı. Sponge, 100 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı ve birçok önemli borsada listelenerek yatırımcı güveni sağladı. Sponge tokenın yeni bir versiyonu olan Sponge V2 ise daha büyük bir potansiyele işaret ediyor.

Sponge V2 Satın Al

Spnge V1’dan Sponge V2’ye geçiş, V1 tokenlarının stake edilmesiyle kolaylaşıyor. V1 stake havuzunda bulunan tüm tokenların geri çekilmesi ve yeni V2 stake havuzunda yeniden stake edilmesi gerekiyor. Toplam stake edilen ve köprülenen değer yaklaşık 31.2 milyon dolara ulaştı. Mevcut fiyatı 0,003047 dolar seviyesinde bulunan Sponge token hâlâ yatırımcılara giriş fırsatı sunuyor. Tokenın fiyatı her aşamada artış gösteriyor.

Sponge V2 Satın Al

Sonuç

Dünyanın en büyük dijital para birimi, 2024 yılındaki güçlü yükselişle birlikte uzun zaman sonra yatırımcı güvenini tazeledi. Bitcoin’in yükselişine genel piyasa da eşlik etti ve kayda değer kazançlar ortaya çıktı. Bunlardan en önemlisi THORChain’in ve Dogwifhat’ın yükselişi gibi görünüyor. Ayrıca Sponge V2’de benzersiz fırsatlar vadediyor. Ancak yatırımcılar, ani fiyat hareketlerine karşı temkini olmalı ve risk iştahını ayarlamalı.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin