İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin
İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin

Bitcoin 8 Eylül fiyat görünümü: BTC hafta sonunda yatay seyrediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 8 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin hafta içinde büyük düşüşü ile 6.300 doları gördükten sonra yatay bir görünüme geçti.
  • BTC/USD grafiğinde 6.300 – 6.500 bandına hareketler görüyoruz.
  • Son düşüş ile birlikte saatlik 100 HO’nun 200 HO’yu aşağı yönlü kesmesine neden oldu.

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında 6.500 doların hemen altında fiyatlanırken yüzde 0,50 oranında düşük bir değer kaybı yaşadı. Bunun yanında Türki kripto borsalarına baktığımızda Bitcoin Türk Lirası karşısında Paribu platformunda 42066 TL’den, BtcTurk kripto borsasında 42.220 TL ve Sistemkoin kripto borsasında 42.101 TL’den el değiştirdiğini görüyoruz.

Bitcoin 8 Eylül fiyat hareketleri

Son 48 saatlik fiyat hareketlerine baktığımızda 6.350 dolar üzerinde kapanışlar yapan Bitcoin’in düşüşünün şu an için durduğunu söyleyebiliriz.

Bu süre zarfındaki yükselme çabaları 6.500 dolar seviyesinde direnç ile karşılaşırken düşüşler ise 6.300 dolar desteğinde sağlam bir destek ile karşılaşıyor. Öte yandan kısa vadede düşüşün zayıfladığı belirgin şekilde hissedilirken, BTC/USD paritesinin bir süre daha yatay hareketler gözlenmesi beklenebilir.

Yeniden toparlanma belirtileri görülmesi için ilk olarak Bitcoin’in 6.500 doların üzerinde gün kapanışlarına ihtiyacı var.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD saatlik grafiğine baktığımızda MACD’nin son fiyat hareketleri sonrası kısa vadeli “AL” sinyali verdiği görülüyor. Bunun yanında Stokastik osilatörün aşırı alım bölgesinde bulunması yukarı yönlü hareketin gün içerisinde kısıtlı olabileceği yönünde MACD ile tezat oluşturacak bir sinyal veriyor.

Bunun yanında RSI 50 seviyesinin üzerinde hareket ederken, Trend gücünü gösteren diğer bir gösterge olan CCI 136 değeri ile pozitif bir bölgede duruyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin