İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin
İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin

Bitcoin 8 Ekim Fiyat görünümü: BTC yatayda devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 8 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin, 6.600 doların altını kendine pivot yaparak yatay hareketlerine devam ediyor.
  • Hafta sonunu 6.620 – 6.550 bandında geçiren Bitcoin, yeni hafta ile birlikte hafif dalgalı hareketini sürdürüyor.
  • Bu fiyat hareketlerinde 100 ve 200 hareketli ortalamalar Bitcoin için pivot seviye olan 6.590 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin’in son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında fiyatını koruduğunu görüyoruz. Türk kripto para borsalarına baktığımızda 1 BTC Paribu borsasında 40.335 TL, BtcTurk borsasında 40.469 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında ise 40.336 TL’den el değiştiriyor.

Bitcoin 8 Ekim fiyat hareketleri

Dün Bitcoin dolar karşısında günün en düşük seviyesi olarak 6.525 doları gördü. Sonrasın yükselmeye başlayan kripto para fiyatını 6.640 dolara kadar yükseltti. Bitcoin dünkü dip fiyatından kısa vadeli bir yükseliş hareketine başladıysa da bu hareket yeni gün ile beraber gelen düzeltme ile sonlandı.

Ayrıca bu kısa vadeli yükseliş hareketi saatlik 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı doğru kesmesine neden oldu. Bu Bitcoin’in yükselişinin devamı için önemli bir hareket olup 100 HO’nun yukarıda kalması yükselişin devamı için oldukça önemli.

Yazımız yayına hazırlanırken ise Bitcoin’in mevcut yükselişin düzeltmesi niteliğinde bir gerileme yaptığını görüyoruz. Bu düşüş hareketi şu an 6.580 dolarda konumlanan 200 HO’ya kadar makul karşılanabilir. Bu seviyenin altı Bitcoin’in günü negatif bölgede bitirmesine neden olabilir.

Öte yandan 200 HO dinamik desteğine tutunabilecek olan Bitcoin, burada yeni bir yükselişe geçerek, grafikte görülen kanalın üst bandı olan 6.625 doları test etmek için hareket edebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD saatlik grafiğinde MACD göstergesi kısa vadede düşüş görünümü yansıtırken, “0” seviyesinin altına kayması durumunda Bitcoin’in dolar karşısında kayıpları hızlanabilir.

Öte yandan sabah saatlerinde stokastik göstergenin aşırı alım bölgesinden aşağı yönlü sert bir düşüş göstermesi düzeltmenin bir miktar daha devam edebileceğine işaret edebilir. Bu bağlamda Stoch’un aşırı satım bölgesindeki hareketleri dikkatle takip edilmelidir.

RSI ve CCI göstergelerinin düşük seviyeleri de düşüşü destekler nitelikte.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin