bitcoin 8 ağustos
Bitcoin 8 ağustos fiyat görünümü: SEC’den BTC’ye ağır darbe!

Bitcoin 8 ağustos fiyat görünümü: SEC’den BTC’ye ağır darbe!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 8 Ağustos fiyatına ilişkin önemli detaylar şu şekilde:

  • Bitcoin için dün akşam saatlerine kadar olumlu bir görünüm söz konusuydu. BTC fiyatı 7.125 dolar seviyesine kadar yükseldi.
  • Amerika işlem saatlerinde gelen olumsuz haberler sonrasında Bitcoin’in ağır bir düşüş yaşamasına neden oldu.
  • Piyasa oyuncuları SEC’in aldığı ETF kararını sert bir şekilde yorumlayarak BTC fiyatının 6.360 dolara kadar gerilemesine neden oludular.
  • Bitcoin ile birlikte altcoinlerde de ağır kayıplar görüyoruz.

Bitcoin 8 ağustos fiyat hareketleri

Bitcoin haftaya yatay bir seyirde başlamışken, hafif yükseliş sinyalleri de veriyordu. Öyle ki dünkü fiyat hareketlerinde genel düşüş trend çizgisinin üzerine çıkan fiyat 7.120 doları bularak saatlik grafikte 100 HO seviyesine kadar yükselmişti.

ABD işlem saatleri öğle seansından sonra ise SEC kanadından gelen Vaneck ETF kararının olumsuz olması ve nihai kararın 30 Eylül tarihine ertelenmesi, piyasa tarafından çok sert fiyatlandı. Buna göre Bitcoin fiyatı yaklaşık 760 dolar kayıp vererek yüzde 10’u geçen kayıplar verdi. Sonrası tepki alımları ile sabah saatlerinde son fiyatın 6.530 dolar civarında olduğunu görüyoruz. Genel olarak son 24 saatlik kayıp ise şu an yüzde 6 civarında bulunuyor.

Winklevoss ETF kararı reddi sonrası, piyasaların büyük umutlar bağladığı Vaneck önderliğindeki ETF’lerin erteleme kararı alması, kurumsal açıdan Bitcoin’in yüksek hacim yapabilmesi konusunda oldukça önemliydi. Bu tepkiden öyle görünüyor ki olası bir kabul kararı çıkması Bitcoin’in bu düşüş miktarından çok daha yüksek oranda bir yükseliş gelebilirdi.

Kararın teknik açıdan sürpriz olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü piyasa karar öncesinde beklentisini yüksek tutup, olumlu bir seyir izliyordu. Gelen karar sonrası görülen ani çöküş kararın sürpriz olduğunu teyit etti.

Diğer yandan düşüş yaşayan Bitcoin’in 6.500 dolar civarlarında biraz soluk aldığını söyleyebiliriz.  Winklevoss ETF kararı sonrası yaşanan düşüşten sonra toparlanma hızlı olurken, bu sefer ki SEC kararı piyasaya daha ağır darbe vurdu.

Şimdi önümüzde iki senaryo bulunuyor. Birincisi piyasa 6.500 – 7.000 dolar bandında yatay bir seyre geçmesi, ikincisi ise yaşanan panik havasının yatırımcıların tamamını etkileyip, Bitcoin fiyatının daha önce belirttiğimiz 6.000 dolar seviyelerine kadar gerilemesi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin