bitcoin
Bitcoin'de yükseliş hedefi 12.870 dolar... Peki, alıcı hacimleri ne durumda?

Bitcoin 72 saatte yüzde 12 toparlandı… Yatırımcılar ise kısa vadede temkinli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8 Aralık’tan bu yana, Bitcoin dolar karşısında yaklaşık yüzde 18 oranında artarak 3.210 dolardan 3.789 dolara yükseldi.Şu an ise 3.500 dolar bandında bulunan Bitcoin’de toparlanma yüzde 12 civarlarına geriledi.

Aynı zaman diliminde, 100 milyar dolar seviyesine yaklaşan kripto para piyasasına kısa vadeli eğilimi açısından kritik öneme sahip olacak şekilde, 11 milyar dolar eklendi.

Teknik göstergelerin aşırı satım koşullarını göstermeye başlamasından dolayı, Ethereum (ETH) ve Bitcoin Cash (BCH) gibi en büyük kripto paralar, çift haneli düşüş rakamlarının ardından toparlanmayı başardılar.

Ancak, traderler ve teknik analistler, büyük direnç seviyeleri kırılıncaya kadar kripto paraların kısa vadeli fiyat eğilimine karşı ihtiyatlı davranıyorlar.

Bitcoin için 3,700 dolar önemli bir direnç alanı

Aralık ayı başından bu yana, Bitcoin’in değeri sürekli olarak 4.000 dolar seviyelerinden düşüş gösteriyor. Ayrıca kripto para momentumunu korumak ve belirli bir istikrar göstermek için mücadele ediyor.

Tanınmış kripto para teknik analisti DonAlt’e göre Bitcoin 3.700 dolar direncini yukarı yönlü kırana kadar büyük bir fiyat hareketine giremeden 3.300 dolar ila 3.600 dolar arasında dar bir aralıkta kalacak.

Analist şunları söyledi:

BTC için başka güzel bir gün. Bu, uzun vade için boğa dönüşümünü henüz teyit etmiyor. Kısa vadeli zaman aralıkları iyi görünmekle birlikte, BTC bir önceki işlem aralığını henüz ulaşamadı. Bu aralık kazanılana kadar, uzun vadede olumlu bir beklenti içine girilmemeli.

Ekonomist ve kripto para traderi Alex Krüger’in de geçtiğimiz günlerde vurguladığı gibi, BTC, sert piyasa satışları sırasında kaybını en aza indirgeyebildiğinden bir birikim aşamasına ve bir konsolidasyon dönemine girmek için önemli ölçüde daha iyi bir konumda bulunuyor.

Hem Ethereum hem de Bitcoin Cash ile kıyaslandığında, Bitcoin son iki ay boyunca piyasa çöküşünün yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda değerini oldukça iyi tuttu.

ETH ve BCH, ABD doları karşısında sırasıyla yüzde 93 ve yüzde 95 oranında değer kaybetti. Ve BTC, mevcut fiyat aralığından yüzde 72 daha düşerek iki dijital varlığa benzer bir düşüş yaşadı.

Kripto pazarı hala gergin gözüküyor

Bazı analistler, baskın kripto paranın 3.700 doların altında kaldığı ve büyük kopma çabaları sürdüğü müddetçe, piyasanın yılbaşında yeni bir düşük seviyeye düşme riski altında olduğunu teyit etti.

Tarihsel olarak, kripto para piyasasının yaşanan büyük bir düzeltme sonrası toparlanmaya başlaması yaklaşık 67 haftayı buluyor.

Nasdaq, Bakkt ve NYSE vadeli işlem piyasaları gibi olumlu gelişmeler ise gündemini koruyor ve 2019’un ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu durumda kripto para piyasasının toparlanmaya başlaması gelecek yılın ikinci çeyreğini bulabilir.

BTC ve diğer büyük kripto paralar ile küçük bir piyasa değeri olan ERC20 tokenleri tarafından uygun bir dip oluşturulmamış olması, büyük bir düzeltici ralli işaretinin de gelmemesine neden oluyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin