Bitcoin 6 Eylül
Bitcoin 6 Eylül fiyat görünümü: BTC düşüşü devam edecek mi?

Bitcoin 6 Eylül fiyat görünümü: BTC düşüşü devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 6 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün dolar karşısında 7.400 dolar seviyesinden yaptığı serbest düşüş piyasada şok etkisi yarattı.
  • Dün yaşanan düşüş bütün teknik dinamikleri bozarak yaklaşık yüzde 13 oranında bir gerileme ile BTC/USD paritesinin 6.400 dolar seviyesine kadar gerilemesine neden oldu.
  • Piyasayı domine eden kripto paradaki düşüş altcoinlerin de hızlı bir şekilde düşmesine neden oldu.

Bitcoin yazımız yayına hazırlandığı saatlerde uluslar arası piyasalarda 6.400 dolar seviyesinde hareket ediyor. Yurt içi piyasalara baktığımızda Paribu platformunda 42.700 TL, BtcTurk’de 42.886TL ve Sistemkoin kripto para borsasında 43.008 TL’den el değiştirdiğini görüyoruz.

Bitcoin 6 Eylül fiyat hareketleri

Kripto para piyasalarında dün öğle saatlerinde başlayan fon çıkışı, piyasanın yaklaşık 240 milyar dolar olan sermayesinin 200 milyar dolar sınırlarına kadar düşmesine neden oldu. Kripto yatırımcılarının hızlı bir şekilde fiata dönmeleri Bitcoin’in ağır kayıplar almasına neden olurken bu durumdan altcoinlerin çok daha fazla etkilendiğini görüyoruz. Öyle ki bu çöküş sonrası piyasadaki Bitcoin baskınlığında bir değişme olmazken şu an itibarıyla piyasadaki sermayenin yüzde 54,91 oranının Bitcoin’de olduğu görülüyor.

Bitcoin dün öğle saatlerine kadar Ağustos ayının ortasında başladığı oldukça istikrarlı olan yükselişini sert bir şekilde sonlandırdı.

Bu sert düşüşün neden ise kripto piyasasında çeşitli varsayımlar ile tartışılmaya devam ediyor. Kimi görüşler 7 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde SEC tarafından görüşülecek olan Bitcoin ETF başvurularının olumsuz sonuçlanacağına dair beklentinin fiyatlanmasına yönelik. Bu görüş piyasada ağır bassa da kripto piyasasındaki ani düşüşün çok kısa bir sürede gerçekleşmesi az sayıda kurumsal veya bireysel bir cüzdandan yüksek miktarda Bitcoin satışının olması ihtimalini de yükseltiyor.

Sonuç olarak bir beklenti sonucu veya devasa bir satış sonrası düşen Bitcoin fiyatı için şu an piyasa yatırımcıları BTC/USD paritesinin nereye kadar düşeceğine odaklanmış durumda.

Bitcoin 6 Eylül teknik analizi

Her ne kadar bu tarz hareketler tüm teknik analiz yorumlarını alt üst etse de geçmiş dönem çöküşleri referans alınarak geçmiş dönem destek direnç noktaları incelenerek, bu düşüşün hangi noktalarda destek bulabileceği hakkında bir görüş elde edilebilir.

Buna göre malum düşüşün çok sert olması tüm destek noktalarının hızlı bir şekilde kırılmasına neden oldu. İlk düşüş hamlesinde piyasa 7.000 -6.900 bandına tutunmaya çalıştı. Fakat Asya işlem saatlerinde de düşüş devam etti. Ve BTC fiyatı 6.400 dolar seviyesine kadar geriledi. An itibarıyla parite düşüşe mola vermiş gibi gözüküyor. Fakat düşüşün sonlandığına dair bir sinyal alınamıyor.

Düşüşün devamı halinde takip edilecek olan ilk destek seviyesi 6.350 dolar iken devamı halinde ikinci destek noktası 6.000 dolar olarak tespit edildi. Düşüşün hızlı olması nedeniyle destek seviyeleri geniş tutuluyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin