Kripto para piyasası genel görünümü
Kripto para piyasası genel görünümü

Piyasa dump! Nedeni Goldman Sachs ya da 1 milyar dolarlık balina mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, bir satış çılgınlığının ortasında, Bitcoin, Ethereum  ve çoğu altcoinlerin değerinde keskin ve ani bir düşüş yaşanıyor. Çarşamba günü saat 14:40 UTC+7:00’da başlayan önemli bir satış, toplam kripto para piyasası hacminden sadece bir saat içinde neredeyse 12 milyar dolar sildi. Crypto Slate’deki blog yazısına göre, kripto para piyasasının ciddi bir darbe alması gerçeğine karşın, bunun doğrudan ya da yalnızca bir kripto ticaret masasının yaratılmasıyla ilgili planından vazgeçen Goldman Sachs ile ilgili olduğunu belirten raporlar yanlış. Peki piyasa dump nedeni 18 milyar dolarlık satış yapan Goldman Sachs ya da 1 milyar dolarlık balina mı?

Piyasa dump: Insider trading ya da Silk Road balinası!

Kripto para yatırım yayınına yazan Sam Town, kripto para piyasası haberlere yoğun bir şekilde tepki verirken, Goldman Sachs’ın yaptığı ılık yorumların kripto ticareti üzerinde bu kadar ciddi bir olumsuz etki yaratmaya yetmeyeceğini öne sürüyor. Bunun yerine düşüşteki temel nedenin Karanlık Web’te faaliyet gösteren karaborsa Silk Road ile ilgili cüzdanlarda yer alan 111.000 BTC’lik fonların tasfiye edilmesi olduğunu belirtiyor. Sam Town, Goldman Sachs’ın gerçek yorumlarının, kurumun bir kripto ticaret masası geliştirme planlarını ertelediğini açıkça belirtmediğine işaret ediyor.

Kripto para işletmeleri ve yatırımcıları, Goldman Sachs’ın bir kripto ticaret masası başlatma planlarının sona erdiğini açıklayan CNBC’yi suçluyor. Wall Street devi, kripto alım satım planlarını beklemeye alabilirken, bu planı ertelediğine dair kanıt hiçbir şekilde kesin değil. CNBC’nin kapsama alanı da konuyla ilgili yeni bir “Insider Trading” hikayesine değiniyor ve bu da “konuyu bilen insanlar” dışında bir kaynağa gönderme yapıyor.

Mevcut satışlar, washed Bitcoin hitting borsalarından kaynaklanıyor olabilir

Kripto para piyasası, “FUD” olarak adlandırılan negatif basınca karşı son derece reaktif. Fakat halen devam eden dump gibi önemli bir değer düşüşü tarihsel olarak büyük miktarlarda Bitcoin’in tasfiyesi sırasında balinaların eylemleriyle ilişkilendirildi. Mt. ile ilgili potansiyel bir 16.000 BTC dump söylentileri. Bu yılın başlarında Gox skandalı, Bitcoin fiyatlarında 1.500 dolarlık bir düşüşü tetikledi ve toplam kripto para piyasası hacmi milyarlarca dolar düştü.

Silk Road platformuna bağlı cüzdanlardan gelen 111.000 BTC’nin son hareketi, mevcut satışların büyük miktarda washed Bitcoin hitting borsalarından kaynaklanabileceğini gösteriyor. Sebebi ne olursa olsun piyasa bu gelişmelerle tepe taklak oldu. Yatırımcılar umutsuz ve  piyasa içeriden öğrenenlerin ticareti ve fiyat manipülasyonu ile çöküşe girdi.

Cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin