Uzman görüşü: Bitcoin, para ve maliye politikası sorumsuzluğuna karşı bir sigorta poliçesidir!
Uzman görüşü: Bitcoin, para ve maliye politikası sorumsuzluğuna karşı bir sigorta poliçesidir!

Dev tahmin: Bitcoin 6 ay içinde 10 bin doları aşacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatının önümüzdeki altı ay içinde beş rakama ulaşma şansı gün geçtikçe daha da artıyor. BTC opsiyonlarının bugünkü değerine dayanarak, kripto para birimi analiz şirketi Skew Markets, lider kripto para Bitcoin’in Eylül ayına kadar 10.000 doları aşma şansının sadece yüzde 4,6 olduğunu açıkladı.

Bitcoin’in günlük işlem hacmi artıyor

Ek olarak şirket, Bitcoin’in biraz daha düşük fiyat hedeflerine ulaşma olasılığını da belirledi. Örneğin, Bitcoin’in Eylül ayına kadar 8.000 dolara ulaşma olasılığı yüzde 10’un biraz altında. Ancak hedef, 6 bin dolara indirildiğinde iki katına çıkarak yüzde 20’yi geçiyor.

Şu anda Bitcoin, hafta sonu 4.000 dolar direnç seviyesini kısa bir süre sonra kırdıktan sonra 3.950-4.000 dolar aralığında işlem görüyor. Kripto para biriminin direnç seviyesini kırması, artan hacimlerin ortasında geldi. Analist Kevin Rooke’ye göre Bitcoin işlem hacmi yeni bir rekor kırdı. Analist açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bitcoin’in günlük işlem hacmi artıyor. Hacim son 5 ayda yaklaşık yüzde 150 oranında arttı. Ortalama günlük hacim Ocak 2018’den bu yana bu kadar yüksek olmadı.

https://twitter.com/kerooke/status/1106974342175297536

Kripto para birimi piyasalarındaki riskler artıyor

İlginçtir ki bu durum, Bitcoin’in pazardaki baskınlığının düştüğü bir zamana denk geliyor. CoinMarketCap’e göre, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yüzde 50,8’dir. Geçen yılın çoğunda ve bu yılın önemli bir bölümünde bu rakam yüzde 53’ün üzerindeydi. Bitcoin’in pazar payı 2019’da yüzde 53’ten yüzde 51’e düştü.

Kripto para birimi piyasalarında bir yıldan uzun süredir devam eden aşağı yönlü koşullar göz önüne alındığında, ani bir şekilde düşen Bitcoin piyasa baskınlığı oranları anlaşılabilir. Ancak bu veriler, ünlü kripto boğalarının cesur tahminlerde bulunmasını engellemiyor. Mesela Fundstrat’tan Tom Lee, Bitcoin’in gerçeğe uygun değerinin 15.000 ile 20.000 dolar arasında olması gerektiğini iddia ediyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin