featured

Bitcoin hızla yükselirken analistler, kısa ve uzun vadeli BTC tahminlerini açıklıyor: İşte geleneksel piyasalara karşı kripto varlıkların son durumu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Aralık Çarşamba 2023 itibariyle önemli kazanımlara tanık olan kripto para piyasası, Bitcoin öncülüğünde yükseliyor. 19 ayın en yüksek seviyesine ulaşan BTC, günün erken saatlerinde 44.400 seviyesine çıkarak küçük bir düzeltmeyle 43.75K seviyesine geriledi. Son 24 saate yüzde 4’ün üzerinde kâr eden Bitcoin, son 7 günde yüzde 15’in üzerinde arttı.

Yükselişten önce Federal Rezerv para politikaları kripto piyasasını destekleyici etki yaptı. Kripto piyasa değeri düne göre yüzde 4 yükseldi. Bitcoin küresel hisse senedi piyasalarındaki düşüşün üstesinden gelerek 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükseliş BTC’nin diğer varlıklardan bağımsızlığ olduğunu gösterdi. Yüzde 51’lik piyasa hâkimiyetine sahip olan lider dijital varlığın, yeni bir kırılma yaşayıp yaşamayacağı merak konusu oluyor.

1 günlük Bitcoin fiyat grafiği

Kripto endüstrisi geleneksel finans piyasalarına karşı güven kazanıyor!

Finansal kurumlar, algılanan değişkenlik ve düzenleme eksikliği nedeniyle kripto para birimlerine şüpheyle yaklaştı. Bu nedenle BTC’nin hisse senetleri ve altınla olan korelasyonu yüksekti. Fakat kripto para piyasası olgunlaştıkça ve düzenleyici çerçeveler arttıkça, daha fazla kurum giderek dijital varlıklara kapılarını açmaya başladı. Bu kurumsal benimsenme, Bitcoin’in hisse senetleri ve altınla olan korelasyonlarının 2023’te azaldığını gösteriyor.

Ayrıca BTC ile MSCI Inc. dünya hisse senedi endeksi arasındaki 90 günlük korelasyon katsayısı yılın başındaki 0,60 seviyesinden 0,18’e geriledi. Ayrıca token ve spot altın katsayısı 0,36’dan neredeyse 0 yaklaşmıştır. Bununla birlikte kripto ile ilgili hisse senetlerindeki kazançlar da genişletildi. Coinbase, MicroStrategy ve Marathon Digital gibi lider borsalara ait hisseler üçüncü günde de yükselerek toplam yıl kazançlarını yüzde 300’ün üzerine çıkardı.

Bitcoine olan güven artıyor: BTC yükselişi sürecek mi?

Yakın bir tarihte spot Bitcoin ETF onayı olasılığı ve 2024’ün ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi muhtemel olan BTC Yarılanması olayı, önümüzdeki altı ay içinde en iyi kripto para birimi için bir boğa koşusu spekülasyonlarını yükseltiyor. Daha dar bir zaman açısından bakıldığında BTC’deki yükseliş Ocak 2024’te beklenen ETF onayının itici gücünden kaynaklanıyor ve bu da kurumsal yatırımcılardan büyük sermaye girişlerini beraberinde getiriyor.

BTC korku ve açgözlülük endeksi

Bununla birlikte Changpeng Zhao’nun suçunu itiraf etmesi ve borsanın 21 Kasım’da ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) 4,3 milyar dolarlık bir uzlaşma ödemeyi kabul etmesinin ardından, lider dijital varlığın fiyatı başlangıçta çelişkili göstergeler sergiledi. Fakat birçok insan risklere karşı tedbirli davranıyordu. İnsanlar Binance ile işlem yapma konusunda endişeliydi. Artık endişelenecek çok daha az şey var ve bu da dijital varlıklara olan ilgiyi yükseltiyor. Son olarak BTC korku ve açgözlülük endeksi yeşil bölgede kalıyor. 

Bitcoin fiyatı için sırada ne var? İşte kısa ve uzun vadeli fiyat tahminleri!

Önümüzdeki süreçte Bitcoin’in için farklı tahminler söz konusu. BTC’nin 14 günlük göreceli güç endeksi ve fiyat eğrisi, yatırımcılara önümüzdeki günlerde potansiyel olarak güven verebilecek ilginç bir modele işaret ediyor.

Bu modeli destekleyen Analist Titan of Crypto ise BTC’nin son 72 saatteki fiyatının 46.500 dolara kadar yükseleceğini düşünüyor. Lider kripto para biriminin, son üç günde aynı fiyat artış modelinde bulunduğunu ve bunun sonucunda düzeltme yaşanabileceğini ve aynı tahminlere dayanarak BTC fiyatının 46.500 dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Bitcoin

Kısa vadeli tahminlerin yanında lider kripto para biriminin, spot BTC ETF’nin potansiyel onayı ve yaklaşan BTC Halving etkinliği ile muhtemelen büyük bir artışa sahip olabilir. ETF onayı gelmeden önce fiyatın 50.000 doları aşıp aşmayacağını zaman gösterecek. Analistler, ETF onay duyurusunun bir sonraki olası tarihlerinin 6 ila 8 Ocak 2023 arasındaki dar bir zaman aralığında olmasını bekliyorlar.

Diğer bir etken olan Bitcoin Halving etkinliği ise BTC madencilerinin çabalarının karşılığı olarak kazandıkları token miktarını yarıya indirecek. Dört yılda bir gerçekleşen bu olay, Bitcoin miktarının 21 milyon tokenle sınırlandıracak. Yaklaşan halving ile birlikte BTC madenciliği yatırımcıların ilgisini çekiyor ve Bitcoin Minetrix’e olan talep artıyor.

BTCMTX token nedir?

BTC madenciliği ile yakından ilişkili olan bu token, önümüzdeki 10 yıl boyunca sorunsuz BTC madenciliği yapmaya imkân sunuyor. İlk piyasaya çıktığında 0,011 dolar gibi düşük bir fiyata sahip olan BTCMTX, sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasını sağlayan bulut madenciliği platformudur. Bu özellikleri ile Bitcoin Minetrix; kârlı ve güvenli bir tercih olarak yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

Kart seçeneğinin yanında ETH, USDT ile satın alınabilen BTCMTX token, üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırıyor. Ayrıca minimum uzmanlık ile yatırımcının pasif gelir elde etmesine olanak veriyor.

Bunun yanında çevresel sürdürülebilirlik BTCMTX projesini cazip kılan diğer bir avantaj oluyor. BTC madenciliği yöntemlerine kıyasla daha yüksek derecede çevresel sürdürülebilirlik sergileyen proje,  kullanıcıları geleneksel madencilik operasyonlarında yaygın olarak görülen aşırı ısı ve gürültü dezavantajlarından kurtarıyor.

Ayrıca ön satışlara başladığından bu yana X platformunda 4.800.000 dolar birikim toplandığını açıklayan Bitcoin Minetrix’in, 2024 yılında BTC yarılanması gibi önemli olayların etkisiyle daha fazla ilgi çekeceği tahmin ediliyor. 

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

cryptopolitan

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin