Bitcoin 25 Ekim
Bitcoin 25 Ekim fiyat görünümü

Bitcoin 4 Ekim fiyat görünümü: BTC’de dalgalı seyir devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 4 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Dünün Bitcoin işlemlerinde alıcıların 6.500 doların üzerine çıkma isteklerini gördük.
  • 425 – 6.550 dolar bandında gidip gelen BTC fiyatı gün sonuna doğru 6.500 barajını geçmeyi başardı.
  • Bu hızlı yükseliş yeni günde de bir miktar devam ederek sabahın ilk saatlerinde Bitcoin’in dolar karşısında 6.600 sınırına dayanmasını sağladı.

Bitcoin son 24 saatlik fiyat hareketlerinde dolar karşısında yüzde 1.58 değer kazandı. Kripto piyasasında ise genel olarak olumlu bir hava gözlenirken, piyasa sermayesinin 220 milyar dolara yaklaştığını görüyoruz. Sermayenin yüzde 51,8’ini ise Bitcoin oluşturuyor.

Türk kripto para borsalarında Bitcoin’in durumuna baktığımızda 1 BTC, Paribu Bitcoin borsasında 39.629 TL, BtcTurk kripto para platformunda 39.850 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında ise 39.886 TL’den el değiştiriyor.

Bitcoin 4 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin 4 Ekim gününe yükseliş ile başlarken, ilk gözümüze çarpan detay aynı konumda bulunan 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamalarını kolay geçmesi oldu. Bu yukarı yönlü ivme psikolojik direnç noktasındaki 6.500 doların geçilmesini sağlarken 6.600 bandını test ettikten sonra bir miktar geri çekildiğini gördük.

Yükseliş sonrası bu tutarlarda bir geri çekilme olağan karşılanabilirken yukarı yönlü olumlu havanın devam ettiğini söyleyebiliriz.

Bitcoin’in dünkü dip seviyesi 6.440 dolar ve yeni gündeki zirvesi 6.648 dolar referans alınarak olağan düzeltme hareketinin destek noktalarını kontrol edecek olursak, BTC fiyatının 6.625 dolar seviyelerine kadar gevşemesini olağan karşılayabiliriz. Sonrasında gelebilecek olan alış işlemleri ile BTC hafta bitimine doğru yeni zirveler deneyebilir.

Ayrıca belirtmek gerekir ki mevcut yaşanan düzeltme hareketi için aynı seviyede bulunan hareketli ortalama seviyeleri BTC/USD paritesi için önemli bir destek noktası olarak karşımıza çıkacak. Bitcoin’in gün içinde şu an HO seviyeleri olan 6.570 doların altına sarkmaması yeni alıcılar bulmasına yardımcı olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD saatlik grafiğinde MACD pozitif bölgede bulunuyor. Fakat histogram çubukları azalan bir grafikle düzeltmeyi temsil ediyor. Buna göre mevcut düzeltme MACD’nin 0 seviyesine inmesine kadar devam edebilir.

Stokastik gösterge ise aşırı alım bölgesinde konumlanmış olup, mevcut grafiğin orta seviyelerine kadar düşüş gösterebilir. 62 seviyesinde RSI ve 100 seviyesinin üzerinde bulunan CCI ise güçlü bir trendin olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin