bitcoin adresleri
Neredeyse 6 Milyon Bitcoin adresi 180 doların üzerinde

Bitcoin 31 Temmuz fiyat görünümü: Alıcı ve satıcıların mücadelesi devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 31 Temmuz fiyatına dair önemli detaylar şu şekildedir:

  • Bitcoin fiyatı dün ağır bir satış dalgasına maruz kaldı.
  • Yaklaşık bir saatlik zaman diliminde BTC fiyatı, 8.000 doların altına kadar sarktı. Sonrasında ise hızlı bir toparlanma görüldü.
  • Bitcoin fiyatında uzun düşüş mumundan sonra gelen toparlanma, kripto parayı genel trendine geri döndürdü.

Bitcoin dolar karşısında 31 Temmuz sabah seansında 8143 dolar civarında el değiştiriyor.

Bitcoin 31 Temmuz fiyat analizi

Dün yön arayışında olduğundan bahsettiğimiz Bitcoin, tespit ettiğimiz destek noktalarında tutunamayarak, o seviyelerden aşağı bir salınım gösterdi. Birçok pozisyonun stop olmasına neden olan bu hareketin ardından aynı uzunlukta alışların gelmesi dikkat çekici bir hareket oldu.

Piyasa genelinde yaşanan bu fon çıkışı, ardından gelen alışlarla Bitcoin’in normal seviyesine gelmesini sağlarken, bazı kripto paralar bu hasarın tamamını karşılayamadı.

Bu ani gelen satış dalgası kısa vadeli dip fiyatının ve Bitcoin için hangi seviyenin sağlam bir destek oluşturduğunu da görmemiz yardımcı oldu. Öyle ki 7.860 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, grafikte görüldüğü üzere geçen hafta da bu seviyeleri test etmiş ve buralardan geri dönmüş. Bu yüzden 7830 – 7860 bandını Bitcoin için ana destek seviyesi olarak işaretleyebiliriz.

Öte yandan gelen yükselişin Bitcoin fiyatını normal seyrine sokmasından dolayı dünkü saatlik fiyat grafiği üzerinden devam edebiliyoruz. Buna göre belirlediğimiz kanala geri dönen kripto para, sabah saatlerinde saatlik hareketli ortalamalar seviyesinde devam ediyor. Özellikle 200 saatlik basit hareketli ortalama Bitcoin için en yakın dinamik direnç seviyesini oluşturuyor.

Şu an kanalın alt çizgisi olan 8.120 doları kendisine destek yapmış olan Bitcoin için bu seviyenin altı hala tehlikeli duruyor. Çünkü kısa vadede ki geçmiş fiyat hareketleri, 8.120 doların altına sarkan fiyatın kolayca 8.000 doların altına inebildiğini gösteriyor. Ve yeni bir satış dalgası gelmesi durumunda ise, alıcıların fiyatı tekrar bu seviyelere çıkaracak enerjisi olmayabilir.

Diğer taraftan fiyat destek seviyesine tutunup, yukarı yönlü destek bulursa, hareketli ortalamalar aşıldıktan sonra ilk durak kanalın üst çizgisi ve Bollinger üst bandı seviyesi olan 8.250 dolar olacaktır. Alış pozisyona girmek isteyenler, risk duyarlılıklarına göre 8.100 – 8.000 dolar bandına stop koyarak, fiyatı 8.250 dolara kadar takip edebilirler. Olası bir yükselişin devamı için ise kripto piyasasında meydana gelebilecek olumlu bir gelişme ya da geleneksel piyasalardaki doların durumu belirleyici olacaktır.

Bitcoin 31 Temmuz önemli destek ve direnç seviyeleri

3. direnç 8554,63
2.direnç 8386,36
1.direnç 8252,40
Pivot   8114,13
1.destek 7945,86
2. destek 7841,90
3.destek 7673,63

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin