Bitcoin 30 Ekim
Bitcoin 30 Ekim fiyat analizi: Sert düşüş sonrası toparlanma çabaları

Bitcoin 30 Ekim fiyat analizi: Sert düşüş sonrası toparlanma çabaları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 30 Ekim fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün Tether’in 1 dolar sabite yaklaşması esnasında 6.500 dolar seviyesinden 6.320 dolar kadar geriledi.
  • 6.320 dolarda dip bulan BTC, sonrasında hafif bir toparlanma hareketi göstererek en azından bu seviyede düşüşünün sınırlandığını gösterdi.
  • Yeni güne de yükseliş eğilimi ile başlayan Bitcoin, 6.380 dolara kadar yükseldikten sonra yazım esnasında bu seviyenin altında yatay hareket ettiğini görüyoruz.

CoinMarketCap verilerine göre dolar karşısında son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 2 oranında değer kaybı yaşayan Bitcoin, 203.7 milyar dolar piyasa sermayesi ile başlayan kripto para piyasalarının yüzde 54,1’ni oluşturuyor.

Bitcoin 30 Ekim fiyat hareketleri

Dün öğle saatlerinde 209 milyar dolar olan piyasa sermayesi yaklaşık 8 milyar dolarlık fon çıkışı olması dolayısıyla başta Bitcoin olmak üzere tüm büyük sermayeli kripto paralarda önemli kayıplar yaşanmasına neden oldu.

Özellikle Tether’in resmi olarak 500 milyon dolar değerindeki tokenin yakılması açıklaması sonrası görülen sert hareketlerde platformunda Tether listeleyen borsalardaki kriptoların daha sert düştüğünü gördük.

Bu durum aynı zamanda borsalar arasındaki yüksek arbitraj tutarlarını da kabul edilebilir seviyelere çekmiş oldu.

Bitcoin fiyatı son düşüşe 6.340 dolar seviyesine kadar gerileyerek tepki verdikten sonra az da olsa bir toparlanma eğilimine girdi. Yaşanan düşüş ve sonrasındaki fiyat hareketlerinin BTC/USD için 6.380 dolar seviyesinin önemli bir direnç noktası olduğu görülüyor.

6.380 dolar seviyesinin üzerindeki saatlik kapanışlar günün geri kalanında yeni bir yükseliş trendi getirebilir.

Ayrıca BTC/USD paritesine daha uzun vadede baktığımızda 100 günlük hareketli ortalamasını bir türlü geçemeyen Bitcoin’in son değer kaybı ile birlikte bu hedefinden nispeten uzaklaştığını gördük. Günlük BTC/USD grafiğinden takip ettiğimiz kadarıyla şu an ki mevcut 6370 dolar fiyatından 100 dolar aşağıda önemli bir destek noktasına rastlıyoruz.

Bu destek alanı 6.250 – 6.150 bandında belirginleşirken Bitcoin, mevcut seviyelerine tutunmayı başarırsa yeni bir yükseliş dalgası için yeterli momentumu toplayıp yeniden 100 günlük ve 200 günlük hareketli ortalama seviyeleri olan 6.580 dolar ve sonrasındaki hedef 6.790 doları test edebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Dünkü düşüş sonrası gelen alışlar ile saatlik MACD pozitif bölgede alışların devam edebileceği sinyali veriyor. Stokastik gösterge ise kısa vadede aşırı alım yapıldığını gösteriyor. Stoch göstergesinin aşırı alım bölgesindeki hareketleri gün içinde BTC’nin yönünü tayin etme noktasında belirleyici olabilir.

Öte yanan RSI ve CCI göstergelerinin sabah saatlerinde düşük seviyelerinden hafif yukarı yönlü hareketlerini görüyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin