Bitcoin 8 bin dolara ulaşabilecek mi? 18 Nisan BTC analizi
Bitcoin 8 bin dolara ulaşabilecek mi? 18 Nisan BTC analizi

Bitcoin 27 Eylül fiyat görünümü: BTC yükselişi başlıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 27 Eylül fiyat görünümüne ışık tutabilecek önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün yükseliş yanlı hareketler göstererek fiyatını 6.390 dolar günlük dip seviyesinden 6.500 dolara kadar taşıdı.
  • 390 dolara tutunabilen Bitcoin, düşüşün derinleşmemesi ile henüz negatif bölgede olsa da olumlu fiyat hareketlerine şahit oluyoruz.
  • Fiyatın gün içinde saatlik 100 ve 200 HO’ların üzerine çıkması kazanımları artırabilir.

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 0,46 oranında değer kazandığı görülüyor. Bu durum dün yaşanan yükselişin yeni günle düzeltme hareketine girmesinden kaynaklı. Türk kripto borsalarına baktığımızda Bitcoin Türk lirası karşısında Paribu borsasında 39,870 TL, BtcTurk platformunda, 39.997 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında ise 39.979 TL’den güne başlıyor.

Bitcoin 27 Eylül fiyat hareketleri

Bitcoin dün 6.400 doların altına sarktıktan sonra bu seviyeden alıcılar ile karşılaşması kripto paranın yükselmesine neden oldu. Fakat bu yükseliş saatlik 200 HO’nun altında gelen satışlar ile yerini düzeltme hareketine bıraktı.

Sabah saatlerinde 4 saatlik BTC/USD grafiğinin 100 HO seviyesine tutunmaya çalışan Bitcoin, bu seviyeye tutunmayı başarırsa ilk hedefinin 6.555 dolarda konumlanmış 200 HO olacağını söyleyebiliriz.

4 saatlik grafikte 200 HO dinamik direncinin kırılması ise Bitcoin’in önünü açacak bir hareket olacaktır. Ve kazanımlar artarak 7.000 dolara doğru yükselen bir grafik oluşabilir.

Geçtiğimiz günlerde 7.380 dolardan hızlı bir düşüş yaşayan Bitcoin, sonrasında dalgalı bir seyirle hafif yükseliş eğilimli hareketlere başladı.  Bu fiyat hareketine daha detaylı baktığımızda 6.565 dolar seviyesinde ve sonrasında 6.787 dolar seviyesinde tepeler oluşturduğunu görüyoruz.

Son tepe seviyesi sonrası gelen düzeltmenin ise 6.350 dolar seviyesinde dip yaptığı düşünülürse, teknik olarak bu hafta bitmeden başlama ihtimali olan ufak çaplı bir ralli Bitcoin fiyatını ilk etapta 7.000 dolar psikolojik direncine yakın bir seviyelere taşıyabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik grafikte MACD, sabah saatlerine yatay bir seyir ile nötr olarak başladı. Stokastik osilatörü ise yönünü aşağı doğru çevirerek aşırı satım bölgesine doğru ilerliyor. Bu kısa vadeli negatif görünümü düşük seviyelerde ve yatay seyreden RSI ve CCI ile desteklense de ilerleyen seviyelerde gelebilecek yükseliş hareketinin gücünü bu göstergelerin verdiği tepkilere göre ölçebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin