featured

Bitcoin BlackRock’ın hamlesiyle 2023’un en yüksek seviyesine ulaştı: İşte BTC fiyatında son durum?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı yeni 2023 zirvesi, BlackRock’ın iShares BTC ETF’sini DTCC platformunda listelemesi üzerine geldi. Bunun yanında temyiz mahkemesinin SEC’e Grayscale uygulamasını gözden geçirme emri BTC fiyatının yükselmesinde önemli bir etki yarattı.

Dünyanın en büyük kripto para birimi BTC yüzde 12’lik büyük bir çıkış yaparak 2023 yılı için yeni en yüksek seviyesi olan 35.000 dolara ulaştı. Bu hamleyle lider kripto para birimi, yılbaşından bugüne kadar toplam kazancını yüzde 100’ün üzerine çıkardı.

BlackRock büyük hamleyi yaptı

Son gelişme BlackRock’ın iShares BTC Trust’ının DTCC – Depository Trust & Clearing Corporation’da listelenmesiyle ortaya çıktı. Ayrıca varlık yönetimi devi, iShares BTC ETF’sini de bu ayın sonuna kadar piyasaya sürmeyi planlıyor. Tüm bunlar önümüzdeki aylarda ilk ABD spot BTC ETF’sinin listelenmesine doğru bir adım daha atıldığını gösteriyor.

bitcoin

Basın saatine göre lider kripto para birimi BTC 670 milyar dolar piyasa değeriyle yüzde 12,14 artış kaydetti. Bu artışla kripto para 34.449 dolardan işlem görüyor. Sadece son 24 saat içinde BTC piyasa değerine yaklaşık 100 milyar dolar ekledi. Bu yazının yazıldığı sırada BTC fiyatı 34 bin dolardan işlem görmekte.

Bitcoin

 

Grayscale’in spot Bitcoin ETF’si

Son raporların ardından bir BTC borsa yatırım fonuna (ETF) yönelik beklentiler arttı. Buna, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Grayscale Investments’ın başvurusunu reddetmekte haksız olduğunu tespit eden mahkeme kararına itiraz etmeyeceği yönündeki son gelişme de dâhildir.

ABD federal mahkemesi 23 Ekim Pazartesi günü yaşanan bir başka gelişmede SEC’in Grayscale’in spot Bitcoin ETF başvurusunu incelemesine karar verdi. Bloomberg Intelligence analistleri Elliott Stein ve James Seyffart, spot Bitcoin ETF’sinin onaylanmasının neredeyse kesin olduğuna ve kesin zamanlama belirsizliğini korusa da birden fazla fonun onay almasının beklendiğine inandıklarını ifade ettiler.

Gelişme üzerine konuşan kripto para piyasası yapıcısı Keyrock’un Asya Pasifik’teki iş geliştirme başkanı Justin d’Anethan şunları söyledi:

“Likidite eskisinden biraz daha iyi durumda. Fiyatlar şimdi toparlandı ve bununla birlikte belirli bir miktar likidite var. Yine de 2020-2021 coşkusuyla karşılaştırıldığında hiçbir şey.”

BTC ABD hisse senetlerinden kaçıyor

BTC’nin son çıkışı ve daha geniş kripto para piyasasındaki son hareket, ABD hisse senedi piyasasındakinin tam tersi oldu. Dalgalı tahvil piyasası, Dow Jones’un pazartesi günü 200 puan düzeltmesine yol açtı. BTC, yörüngesini tersine çevirerek hedge benzeri özellikler gösteriyor.

ETF haberleri ile yükselen Bitcoin fiyatının yanında analistler, Bitcoin Minetrix  fiyatının da bir sonraki kripto para boğa koşusu sırasında yüksek talep görebileceğini düşünüyor. BTC madenciliği alanında sürdürülebilir üretime katkı sağlamak isteyenler için alternatif bir token tercihi olan Bitcoin Minetrix’in ön satışları 2 milyon dolara yaklaşıyor. Ayrıca yüksek güvenlikli BTCMTX tokenlerinin piyasaya sürüldükten sonra 10 kat fiyat artışı göstereceğini tahmin ediyor. BTC madenciliği ve BTCMTX hakkında daha fazlasını öğrenin ve şimdi Bitcoin Minetrix’i satın alın. 

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin