featured

Altcoinler, ETH ve XRP öncülüğünde yeni bir rota çiziyor: Düşen kama modeli umut yaratıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun bir bekleyişin ardından, kripto para piyasası yükseliş işaretleri göstermeye başladı ve bunun sonucunda yatırımcılar nihayet sonuç almaya başladı. Özellikle Bitcoin [BTC] ve Ethereum [ETH] gibi büyük coinlerin grafikleri yeşile boyandı.

Bu yükseliş gerçekleşirken ilginç bir şekilde küresel altcoin piyasa değeri bir yükseliş modeline girdi. Tarih tekerrür edecekse yalnızca Ethereum değil, diğer altcoin yatırımcıları da değerlerinin yükselmesini bekleyebilir.

Düşen kama modeli altcoinler için umut yaratıyor!

Altcoin’in kümülatif piyasa değerine bakıldığında benzersiz bir gelişme ortaya çıktı. 2016’dan bu yana, altcoin piyasa değerinin düşen bir kama modeline girdiği birkaç örnek olmuştur. Bu tür grafikler ne zaman gerçekleşse ardından umut verici bir boğa rallisi geldi. Kesin olmak gerekirse bu tür modeller 2018, 2021 ve şimdi de 2023’te birçok kez kaydedildi.

altcoin

Bu grafik modelinin yanında kripto para piyasası zaten bir yükseliş hareketine girmiştir. Altcoinlerin değerinin de önümüzdeki günlerde bir ralli görme ihtimali var. Buna dayanarak CoinMarketCap verilerine göre altcoinlerin kralı ETH, son yedi günde yüzde 12’nin üzerinde artış gösterdi.

Bu yazının yazıldığı sırada 203.521.509.552 doların üzerinde bir piyasa değeriyle 1.693,13 dolardan işlem görüyordu. Son dönemdeki yükselişe rağmen ETH’nin sosyal etkileşiminin geçen hafta düştüğünü belirtmek gerekir.

Sadece bu da değil LunarCrush’ın verileri ETH etrafındaki yükseliş hissiyatının da yüzde 41 oranında düştüğünü ortaya koydu ve bu da endişe verici görünüyordu. Bununla birlikte ölçümlere inanılacak olursa ETH’nin boğa rallisi daha da devam edebilir.

ETH yabancı yatırımcının ilgisini çekiyor…

ABD ve Kore’den yatırımcılar, ETH’nin yeşil Kore Premium ve Coinbase Premium’undan da anlaşılacağı üzere tokenı satın alıyordu. Aslında türev yatırımcılar da Fonlama Oranı yeşil olduğu için ETH satın almayı düşünüyordu.

Böylece yatırımcılar ETH’yi daha yüksek bir fiyattan satın almaya istekli oldular ve bu da yükseliş trendinin devam etme şansını artırdı. CryptoQuant’a göre Alıcı Alım/Satım Oranı da yeşildi ve bu da vadeli işlemler piyasasında alım duyarlılığının baskın olduğunu gösteriyor.

Altcoin hareketlerine pratik bir açıyla bakmak…

Ethereum, Ripple [XRP] ve Binance Coin [BNB] gibi diğer en iyi coinler de yakın geçmişte yükselişe geçti. CoinMarketCap’e göre,

  • BNB’nin fiyatı geçen hafta yüzde 4’ün üzerinde artış gösterdi.
  • XRP’nin değeri aynı dönemde yüzde 6’nın üzerinde artmayı başardı.
  • Basın saatine göre BNB ve XRP sırasıyla 221,54 dolar ve 0,5229 dolardan işlem görüyordu.

Bir altcoin boğa rallisi kaçınılmaz mı?

BNB’nin piyasa göstergeleri de iyimser görünüyor ve önümüzdeki günlerde fiyatında daha fazla artış olacağını gösteriyor. Örneğin, MACD piyasada net bir yükseliş üstünlüğü sergiledi. Chaikin Para Akışı (CMF) nötr işaretinin üzerindeydi.

Ayrıca BNB’nin Para Akışı Endeksi (MFI) de nötr işaretin üzerinde rahatça durdu. Ancak Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölgesine yakın olduğu için sorun yaratabilir ve bu da BNB üzerindeki satış baskısını artırarak fiyatını düşürebilir.

Şaşırtıcı bir şekilde XRP için piyasa göstergelerinin pek çoğu son zamanlarda ayıların lehine dönmüştü. Bu durum potansiyel olarak boğa koşusuna bir son verebilir. Özellikle XRP’nin Chaikin Para Akışı (CMF) son zamanlarda keskin bir düşüş kaydetti. RSI yatay bir yol izledi ve bu da ilerleyen günlerde XRP’nin büyüme oranını düşürebilir. Bununla birlikte MACD ve MFI alıcıların lehine kalmaya devam etti.

Piyasaya daha yakından bakıldığında, çoğu altcoin’in fiyatları yükseldikçe boğaların yükseldiği oldukça açıktı. Dahası Ethereum ve BNB’nin göstergeleri yükselişini sürdürdü. XRP’nin durumu biraz endişe verici olsa da altcoinlerin fiyatlarını daha da yükseltme olasılığı muhtemel görünüyordu.

Bununla birlikte kripto para piyasası öngörülemezliğiyle meşhur olduğundan, altcoin piyasa değerinin önümüzdeki haftalarda nereye ulaşacağını izlemek ilgi çekici olacaktır. Yatırımcıların portföylerini oluşturmadan önce kendi araştırmalarını yapmaları önemlidir.

ambcrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin