“Bitcoin 2019’a kadar 64 bin dolar seviyesine ulaşabilir!”
“Bitcoin 2019’a kadar 64 bin dolar seviyesine ulaşabilir!”

“Bitcoin 2019’a kadar 64 bin dolar seviyesine ulaşabilir!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi ekonomisinin yeni bir analizine göre: “Bitcoin 2019’a kadar 64.000 dolara ulaşabilir.”

“Bitcoin 2019’a kadar 36 bin dolar seviyesine çıkabilir.”

Wall Street merkezli strateji şirketi Fundstrat Global Advisors tarafından yürütülen bu çalışma, Bitcoin fiyatının ve madencilerin başabaş maliyeti (P/BE) arasındaki oranın, kripto paraların amiral gemisi olan Bitcoin’in “güvenilir uzun vadeli destek seviyesi” olduğunu ortaya koymakta. Raporda, şu anki ve gelecekteki madencilik altyapısının geliştirilmesinin 2018 yıl sonuna kadar Bitcoin fiyat değerlenmesini destekleyeceği de belirtilmekte. Raporda imzası olan analist ve stratejist Sam Doctor, konuya yönelik şunları söyledi:

Madencilik ekonomisinin önümüzdeki birkaç yıl içinde büyümesini bekliyoruz. Bitcoin fiyatının 2019 sonunda 36 bin dolar seviyesine çıkmasını bekliyoruz. Fakat gelişmelere ve piyasanın durumuna göre bu rakam 20 bin ila 64 bin dolar arasında değişebilir.

Bitmain 2017 yılında 4 milyar dolarlık işletme kârı elde etti

Sam Doctor’un 20 ila 64 bin dolar arasında belirttiği bu tahmin aralığının en düşük seviyesi olan 20 bin dolar seviyesini bulması bile Bitcoin’in şu anki değerinin iki katına çıkması demek. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin yazım sırasında 8.833 dolardan işlem görüyor. Bu aralığın alt seviyesi bile mevcut Bitcoin fiyatından yüzde 113 oranında bir artışla gerçekleşebilecekken, daha iyimser hedef yüzde 583’lük bir artışa işaret ediyor.

Maden şirketleri geçen yılki uzun boğa piyasasını takiben faaliyetlerini hızla artırıyor. Dünyanın baskın madencilik donanımı üreticisi olan Bitmain’in 2017 yılında 4 milyar dolarlık işletme kârı elde etti. Bitmain’in sektördeki en büyük rakiplerinden birisi olan Canaan Creative aynı dönemde 1 milyar dolar kâr elde etti.

Bitcoin artık bir “değer deposu” olarak görülüyor

Fundstrat ve onun sahibi Tom Lee, uzun zamandır Bitcoin’e iyimser yaklaşıyor ve olumlu fiyat tahminleri ile piyasayı ayakta tutuyor. Tom Lee, genç yatırımcılar arasında kripto paranın hızla en popüler “değer deposu” olarak görülmeye başlandığını ve firmanın ekosistemin uzun vadeli sürdürülebilir büyümeyi yaşayacağını belirten bir dizi analiz yayınladığını belirtti. Fundstrat firmasının 2018 yıl sonu Bitcoin fiyat tahmini ise 25 bin dolar. Firma, ayrıca Bitcoin fiyatının 2020 başlarında 91 bin dolara kadar yükselebileceğini ön görüyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin