Bitcoin için 2019’da boğa koşuşu bekleniyor
Bitcoin için 2019’da boğa koşuşu bekleniyor

Bitcoin 2019 Takvimi: İşte kripto paralar için en önemli tarihler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 20.000 dolarlık zirvesinden bu yana bir yıldan fazla bir süre geçti ve analistler 2018 için uzatılmış bir boğa piyasası öngörüyorlardı. O zamanlar Bitcoin (BTC), Chicago Board Options Exchange (CBOE) ve Chicago Ticaret Borsası (CME) vadeli işlemleri bir boğa piyasası çağırması bekleniyordu.

Bitcoin için 2019’da boğa koşuşu bekleniyor

Bununla birlikte, piyasa çok büyük oranlarda düştü ve 2018 tüm sektörü etkileyen bir ayı piyasasında sona erdi. Şimdi meraklılar ve analistler Bitcoin ve kripto para birimlerinin kısa sürede kurumsal yatırımcılardan yeni bir fon girişi alabileceğine inanıyor. Piyasa yükselişi giren kurumlarla ilgili olduklarından, yatırımcıların ve bireylerin hatırlamaları gereken bazı önemli tarihler var.

2019 yılında gerçekleşecek olan ilk şeylerden biri Bakkt platformuyla ilgili. Kıtalararası Değişim Borsası (ICE) bu platformu ana para yatırımcılarının kripto para birimlerine endişe duymadan yatırım yapmaları için kurdu.

Her ne kadar platform Aralık 2018’de ilan edilmiş olsa da Ocak 2019’da ertelendi. Bununla birlikte, bürokratik sebeplerden dolayı Şubat 2019’a kadar en kısa sürede faaliyete geçeceği bekleniyor. Kelly Loeffler yakın tarihli bir blog yazısında, birkaç gün içinde bu platformun açılış tarihi hakkında net bilgiler vereceklerini yazdı. Ancak her şeyden önce, ABD Emtia ve Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu (CFTC) ICE tarafından yapılan başvuruyu onaylamalı.

ETF ve SEC kararları

Bakkt, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini de sunacak. Bu, CBOE ve CME’nin nakit ödemeli teklifleri ile karşılaştırıldığında daha farklıdır. Piyasa üzerinde önemli bir etkisi olması beklenen bir diğer önemli şey, ilk Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) olası onayıdır. VanEck ve SolidX, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir Bitcoin ETF önerisi sundu.

2018 yılında, bu ETF ile ilgili son karar, düzenleyici kurum tarafından ertelendi. Ancak, 27 Şubat’ta, SEC Bitcoin ETF’sini onaylayıp onaylamamasına karar vermek zorunda kalacağından, işler değişebilir. Karar, birkaç gün önce alınabilir, ancak bir karar alınmış olması halinde önceden belirlenmiş olan tarihten birkaç gün önce yayınlanabilir.

Nasdaq 2019’da kendi Bitcoin vadeli işlemlerini 2019’un ilk çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Nasdaq Bitcoin vadeli işlemlerinin nasıl işleyeceği ile ilgili detaylar olmamasına rağmen, analistler daha önce piyasaya sürülmesini bekliyor. Kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesine yardımcı olacak birçok yenilik barındıracak gelişmeler yaşanıyor. Şimdi, bu kararların en popüler kripto para biriminin fiyatı üzerindeki etkisini görmek için beklemenin zamanı geldi.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin