Crypto.com Coin ve Decred fiyat analizi: CRO ve DCR nereye gidiyor?
Crypto.com Coin ve Decred fiyat analizi: CRO ve DCR nereye gidiyor?

Bitcoin altın çağını yaşıyor ama likidite krizi kapıda! Fiyat nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para borsalarında depolanan Bitcoin sayısı giderek azalırken, BTC balinalarının sayısı artmaya devam ediyor. Halving’in ve varlıktan büyük miktarlarda satın alan kurumların sonrasını da göz önünde bulundurarak, bu önemli bir likidite krizine yol açabilir.

CryptoQuant izleme kaynağından gelen veriler, kripto borsalarında tutulan Bitcoin sayısının yaklaşık bir yıldır sürekli olarak düştüğünü bildiriyor.

Borsalarda tutulan Bitcoin miktarı ile balina sayısı değişiyor

Aşağıdaki grafiğin gösterdiği gibi, borsaların cüzdanlarında tutulan BTC miktarı, varlığın fiyatı 4.000 doların altına düştüğü Mart 2020 ortalarında likidite krizi sırasında ve sonrasında yaklaşık üç milyon ile zirveye ulaştı.

Kripto para birimi kaybettiği değerini geri kazanmaya başladığında, birçok yatırımcı BTC varlıklarını borsalardan çekmeye başladı. Bu da son zamanlarda ticaret merkezlerinde tutulan 2,4 milyonun altındaki sayılara yol açtı.

Aynı zamanda, Glassnode’un CTO’su, BTC’nin fiyatı ile en az 1.000 Bitcoin tutan cüzdanların artan sayısı arasındaki ilişkiyi vurguladı.

Glassnode’un grafiği, BTC balinalarının aynı dönemde bu tür 2.000 adresin üstüne doğru kademeli olarak varlıklarını genişlettiğini gösteriyor. Fiyat oldukça benzer bir performans sergileyerek 40.000 doların üzerinde yeni zirvelere ulaştı.

Kapıda likidite krizi var

Bu ölçümlerin her ikisi de kripto para birimi topluluğu içinde popülerlik kazanmakta olan bir konuya işaret ediyor: Bir likidite krizi.

Kripto para birimi için devam eden bir likidite krizi olduğunu düşündüren farklı ölçümleri araştıran başka bir bakış açısı da var. Balinaların yanı sıra, tahmini üç milyon kayıp token var.

Geçen yıl çok sayıda büyük şirket ve kurumun sektöre girişini gördük. Michael Saylor’un iş zekası devi MicroStrategy, sorumluluğu üstlendi. NASDAQ listesinde yer alan şirket, birkaç ay içinde toplamda 1,1 milyar doların üzerinde Bitcoin satın aldı.

Jack Dorsey’in Square şirketi, 50 milyon dolarlık bir satın alma ile takip etti. Sigorta devi MassMutual, hedge fonları One Asset River Management ve Ruffer Investment ve Wall Street devi Guggenheim Partners da toplam milyarlarca doları BTC’ye ayırdı.

En büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale, rekor kıran sonuçlara yol açan kurumsal müşterilerde muazzam bir büyüme yaşadı. Sonuç olarak, bu gelişmeler BTC’nin likiditasyonunu azalttı.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin