İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin
İşte Bitcoin fiyatının yönünü tayin eden 3 gerçekçi tahmin

Bitcoin 20 Ekim fiyat görünümü: BTC kritik noktada

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 20 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Dünün kritik hareketi olarak BTC’nin 6.600 dolar desteğine tutunamadığını gördük.
  • Saatlik 200 hareketli ortalama seviyesi de aşağı yönlü kırılınca Bitcoin 6.500 dolar kapısına kadar dayandı.
  • Dün yaşanan düşüş ile birlikte 100 HO ile 200 HO arasındaki boşluğun iyice daralması düşüş yönlü baskıyı artırabilir.

Bitcoin 20 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin için uzun diyebileceğimiz bir süre zarfında yatay seyreden kripto para, bu yatay görünümünü satış baskısının daha ağır basmasıyla sürdürüyor. Buna göre BTC/USD paritesi, yeni güne başlarken 6.600 doların altına sarkarak yeni bir düşüş dalgasının sinyallerini vermek üzere

Son yaşanan düşüş hareketinde özellikle grafikte görülen 200 hareketli ortalamaya tutunamaması Bitcoin’in 6.520 dolara kadar sarkmasına neden oldu.  Sonrasında hafif bir toparlanma yaşayan BTC/USD paritesi hala negatif görünümünü koruyor.

Ayrıca görünümün negatif olması saatlik 100 hareketli ortalamanın, 200 HO’ya yaklaşmasına da neden oldu. Sabah saatlerinde hemen hemen aynı seviyede olan hareketli ortalamalarda bir kesişme sonrası 100 HO, 200 HO’nun altında geçerse bu durum Bitcoin’de satışların hızlanmasına neden olabilir. Bundan dolayı Bitcoin fiyatı için 6.500 dolar seviyesi oldukça önemli bir destek olarak duruyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Bitcoin 6.520 dolara kadar gevşedikten sonra burada gelen alımlarla kısa vadeli yükseliş göstermesi MACD’nin de saatlik göstergede pozitife geçmesine neden oluyor. Bu durum aynı zamanda stokastik göstergenin sabah saatlerinde aşırı alım bölgesinde yatay hareket etmesine neden oluyor. Diğer yandan henüz düşük seviyelerde bulunan RSI ve CCI göstergelerinin yukarı yönlü hareketi dikkat çekiyor.

Teknik göstergeler kısa vadede genel olarak yükselişi destekliyor. Bu yükselişin yeniden 6.600 doları denemesi ve gün kapanışında bu seviyenin üzerinde kalması BTC/USD için oldukça kritik bir hareket olacaktır.

Not: Bitcoin grafikleri Tether içeren borsalardan biri olan Bitfinex’den alınmıştır. Bu yüzden içeriğimizdeki Bitcoin fiyatları CoinMarketCap verileri ile farklılık göstermektedir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin