Bitcoin 14 eylül
Bitcoin 12 Eylül fiyat görünümü: BTC 100 HO etkisinde

Bitcoin 18 Ağustos fiyat görünümü: BTC pozitif bölgeye doğru…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 18 Ağustos fiyat hareketlerine dair önemli seviyeler şu şekilde özetlenmiştir:

  • Bitcoin dünkü fiyat hareketlerinde yükselen bir trend göstererek fiyatını 6.600 dolar seviyesine kadar çıkardı.
  • Bu son yükseliş hareketi BTC’nin 6.490 dolar seviyesini aşarak bulunduğu kanalı kırmasını sağladı.
  • Bitcoin fiyatı hafta sonu hareketlerine 6.500 doları destek seviyesi yaparak giriyor.

Bitcoin 18 Ağustos fiyat hareketleri

Bu hafta Bitcoin fiyat hareketlerinde oldukça dalgalı bir seyir izledik. Hafta başında düşen fiyatlar daha sonra toparlanma sürecine girerek, yavaş hareketler ile yükselişini sürdürdü. 6.310 dolar civarlarından açılan hafta şu an 6.510 dolar civarlarında görülen fiyat hareketleri ile devam ediyor. Eğer Bitcoin hafta sonunu 6.500 dolar üzerinde kapatabilirse. Önceki iki haftanın eksi yazmasından sonra Ağustos ayında ilk defa artı bir hafta kapatacak.

Bitcoin’in haftayı artıda kapatması oldukça önemli

Ayrıca bu haftanın yeşil bir mum ile kapanışı, Bitcoin için yeni bir formasyona girmesine neden olabilir. Özellikle piyasaya yeni giren fonlar ile piyasa kapitalizasyonun 220 milyar doları bulması ve fon girişlerinin hafta sonuna denk gelmesi piyasada sermaye artışının devam edebileceğine dair önemli bir aksiyon olarak görülebilir.

Bitcoin fiyat hareketlerine bugün için baktığımızda ise 6.500 dolar seviyesinin üzerinde tutunma hareketlerinin oldukça önemli olduğunu görüyoruz. Zira Bitcoin içinde bulunduğu 15 Ağustos tarihinde bir kere daha yukarı yönlü olarak kırmış fakat 6.600 dolar seviyelerinde satıcılar ile karşılaşınca fiyatı saatlik grafikte gördüğümüz hareketli ortalamaların değeri olan 6.200 dolar civarına kadar gerilemişti.

Saatlik hareketli ortalama hareketleri dikkatle izlenmeli

Bundan dolayı Bitcoin’in yeni bir fiyat formasyonuna girdiğini teyit etmemiz için 6.600 doların üzerinden kapanan fiyatları görmemiz gerekiyor. Ayrıca alış pozisyonu için bekleyenlerin saatlik grafikte 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı yönlü kırmasını beklemesinde fayda vardır. Son tahlilde iki hareketli ortalama arasındaki aralığın iyice daraldığını gördüğümüz bu durumda HO’ların yer değiştirirse Bitcoin yükselişi daha da hızlanabilir.

Öte yandan yükseliş yönlü olumlu bir görünüm veren Bitcoin için önemli teknik göstergelere bakarsak; Saatlik MACD, yükseliş sonrası gelen ufak çaplı düzeltme ile kısa vadede SAT sinyaline dönmüş gibi duruyor. Fakat oldukça zayıf olan bu sinyalin tersine dönem olasılığı yüksek.

Stokastik gösterge ise son fiyat hareketleri ile dik bir şekilde aşırı satım bölgesine inmiş durumda. Oysaki Mevcut yükselişin düzeltmesi o denli büyük durmuyor. Stokastik göstergesindeki uyumsuzluk hızlı bir yükselişin öncüsü olabilir. Kaldı ki RSI 53 seviyesi ile pozitif iken, trendin yatay seyre geçtiği son birkaç saatte düşük hacimli işlemler görüyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin