bitcoin 17 ağustos
Bitcoin 17 Ağustos görünümü: BTC bulunduğu kanalı kırabilecek mi?

Bitcoin 17 Ağustos görünümü: BTC bulunduğu kanalı kırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 17 Ağustos fiyat hareketlerine ışık tutabilecek kritik notları aşağıda şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin’in dolar karşısında dün dalgalı bir seyirde yön arayışındaydı.
  • Bitcoin içinde bulunduğu kanal olan yaklaşık 500 dolarlık alanda hareketlerine devam ediyor.
  • Dünün en kritik hareketi olarak kanalın orta bölümüne denk gelen 6.270 dolar seviyelerinde saatlik hareketli ortalamaların sağlam bir destek oluşturduğunu gördük.
  • HO seviyelerinde destek bulan Bitcoin buradan keskin bir yükselişe geçerek 6.500 dolar fiyatına dayandı.

Bitcoin 17 Ağustos fiyat hareketleri

Bitcoin fiyatının dün güne yatay başlaması ile beraber zaman zaman yükseliş hareketleri ile kanalın üst bandını zorladığını gördük. Fakat bu seviyelerde devamlı satıcılar ile karşılaşan Bitcoin’in yükselişi sınırlı kalarak dalgalı bir görünüm vermesine neden oldu.

Satışlarla sınırlanan yükseliş ise alt tarafta saatlik grafikte 100 ve 200 HO seviyelerinde ise sağlam bir destekle karşılaşarak düşüşün sınırlı olduğunu kanıtladı. 6.270 dolar seviyelerine tutunmayı başaran Bitcoin yeni gün başlangıcı ile de bu seviyelerden alıcı bularak fiyatını 6.490 dolar seviyelerine kadar taşıdı.

Bugünün en kritik hamlesi olarak ise Bitcoin’in içinde bulunduğu kanalın üst bandı olan 6.490 dolarını geçme çabası olarak görüyoruz. Bu seviyenin kararlı geçişi Bitcoin’in kazanımlarını hızlandırması için oldukça önemlidir.

Bitcoin bu seviyeyi bu hafta bir kez geçmeyi denemiş fakat uzun bir yükseliş ile denenen bu trend bozma hareketi, devamı için yeterli momentum bulamadı. Bugün ise 6.500 dolar seviyesinin geçilebilme olasılığı bir önceki denemesinden daha yüksek olasılık olarak duruyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Bu yukarı yönlü eğilimi destekleyecek teknik göstergelere baktığımızda, RSI’ın 61 seviyesi ile gayet olumlu, CCI’ın ise 100 seviyesinin üzerinde olması ile trendin yeterince güçlü olduğunu görüyoruz. Diğer yandan stokastik ise aşırı alım bölgesini işaret etmesine rağmen yönü hala kuzeye doğrudur. Yükselişi teyit etme adına bu seviyede yatay hareketler gösterebilir.

MACD göstergesi ise 17 Ağustos sabah seansında henüz 0 seviyesinin üzerine çıkmış olup, alış pozisyonları için ideal bir konuma işaret ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin