Bitcoin 13 Eylül
Bitcoin 13 Eylül fiyat görünümü: BTC yükselişine devam edebilecek mi?

Bitcoin 13 Eylül fiyat görünümü: BTC yükselişine devam edebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 13 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün 6.200 dolar seviyesine kadar düştükten sonra bu noktadan gelen alışlar ile fiyatını 6.440 dolara kadar yükseltti.
  • Bu sefer ki yükseliş hareketi ABD işlem saatlerinin açılması ile gerçekleşti. Ve yükseliş önemli direnç noktalarını aşılmasını sağladığı için oldukça kritikti.
  • Gün içinde dün öğleden sonra başlayan yükselişin bir düzeltme hamlesini görebiliriz.
  • Gelen düzeltmenin sınırlı olup saatlik 200 HO üzerinde kalması Bitcoin için oldukça önemli

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde Global piyasalarda dolar karşısında yüzde 1,71 oranındaki artış ile yazımız yayına hazırlanırken 6.405 dolardan işlem görüyordu. Türk kripto piyasalarına bakacak olursak, Bitcoin Paribu platformunda 40,890 TL, BtcTurk borsasında 40.999 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında ise 41.000 TL’den işlem görüyor.

Bitcoin 13 Eylül fiyat hareketleri

BTC/USD saatlik grafiğine baktığımıza 100 saatlik basit hareketli ortalamanın henüz 200 HO altında bulunması ana trendin düşüş yönlü olduğunu gösteriyor. Bunun yanında daha kısa vadeli hareketlere baktığımızda, BTC/USD paritesinin yaklaşık bir haftalık düşüş trendini üçüncü denemesinde kırdığını söyleyebiliriz.

ABD işlem saatlerinin açılışı ile piyasa giren fonlar sayesinde 6.200 dolar seviyesinde alıcılar ile karşılaşan Bitcoin, bu noktadan yükselişe geçerek hem bir haftalık düşüş trendini kırdı hem de 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamaların üzerine çıkmayı başardı.

Son yükseliş ile 6.440 dolara kadar yükselen Bitcoin sonrasında düzeltme hareketine girerek bir miktar gevşedi. Sabah seansında ise Bitcoin’in 6.400 dolar seviyelerinde işlem gördüğünü gözlemliyoruz.

Sonuç olarak şu an yaşanan bu düzeltme hareketi Bitcoin’in haftanın geri kalanındaki seyri için oldukça önemli görülüyor. Zira yaşanan düzeltme 6.300 dolar seviyesine kadar makul görülse de bu fiyatın altına düşmesi Bitcoin yeniden bir düşüş dalgasına girmesine neden olabilir.

Ancak düzeltmenin 6.300 dolar veya daha üst bölgede sınırlı kalması Bitcoin’in ilk olarak 6.500 dolara doğru olan hareketini başlatabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD saatlik grafiğinde MACD pozitif bölgede bulunuyor. Stokastik osilatör ise aşırı alım bölgesinden henüz çıkmış bir görünüm veriyor. Son birkaç saatlik satışları yansıtan bu hareketin dik eğimli olmaması bu seviyelerde yataya yakın dalgalanmalar yapabileceğine işaret ediyor. RSI’ın günler sonrası 62 gibi yüksek bir seviyede bulunması ve CCI göstergesinin yükselen grafikte olması düzeltmenin sınırlı kalabileceğine işaret ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin