bitcoin 12 ekim
Bitcoin 12 Ekim Fiyat görünümü: BTC’de ilk toparlanma sinyali geldi

Bitcoin 12 Ekim Fiyat görünümü: BTC’de ilk toparlanma sinyali geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 12 Ekim fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Düne hızlı bir düşüş ile başlayan Bitcoin, 6.225 dolar seviyesini gördükten sonra 50 dolarlık bir bantta tutunmak için mücadele etti.
  • Yeni gün ile birlikte bu dalgalanmadan başarılı şekilde çıkan Bitcoin, 6.300 doların üzerinde yükselme eğilimine girdi.
  • Başlayan yükseliş hareketi aynı zamanda önemli teknik göstergelerin olumlu sinyaller vermesine neden oldu.

Bitcoin 12 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin’de Asya işlem saatlerinin başlamasıyla bu sefer yükseliş yönlü hareket etti. 6.250 dolardan başlayan alış işlemleri yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde 6.350 dolar seviyesinde bulunuyordu.

Ayrıca bu görülen yükseliş hareketi hem Bitcoin hem de kripto para piyasası için oldukça kritik bir hareket olarak görülebilir. Zira dün erken saatlerde hızlı şekilde aşağı doğru ivme kazanan Bitcoin, 6.250 dolar seviyesinde alıcılarla karşılaşması düşüşün derinleşmesini engelledi.

Dün gün boyunca dalgalı fiyat hareketleri ile tutunma mücadelesine giren Bitcoin, 6.250 – 6.300 dolar bandında düşük hacimli olarak ilerledi. Bu hareketin en önemli kısmı 6.250 dolar seviyesinin altında fiyat kapanışlarının görülmemesiydi.

Bu durumu fiyatlayan kripto para yatırımcıları yeni gün ile beraber alış pozisyonlarını artırarak, Bitcoin’in 6.300 doların üzerine çıkmasını sağladılar.

Yükselişin devamını teyit etmek için ise Bitcoin’in henüz bir miktar daha yolu olduğu gözüküyor. Bu bağlamda gün kapanışının en düşük 6.300 doların üzerinde olması kripto para için önemli bir hamle olacak.

Diğer yandan yükselişin hareketinin gün içinde devam etmesi kısa vadede 6.350 doların üzerinde kapanışlar gördükten sonra mevcut düşüşe göre ikinci bir düzeltme seviyesi olan 6.400 dolar kritik bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Bitcoin’in 6.250 dolara tutunup bu seviyeden hafif yükselmeye başlaması saatlik MACD göstergesinin de pozitif bölgeye çıkmasını sağladı. Henüz yükselen tepe formasyonunu saatlik grafikte tamamlamamış olan MACD, yükselişin bir miktar daha etmesi yönünde hareket ediyor.

Diğer yandan Stokastik göstergesine baktığımızda aşırı alım bölgesi civarında dalgalı seyrini görüyoruz. Bu bölgede devam edebilecek bir dalgalı seyir yükseliş için olumlu algılanabilir. Ayrıca RSI’ın saatlikte 50 seviyesinin üzerine çıkması diğer olumlu bir gösterge iken CCI göstergesinin de yükseliş yanlı hareketleri RSI ile doğru orantılı hareket ettiğini gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin