Bitcoin

Bitcoin 12 ayın en yüksek seviyesinden geri çekildi: Yatırımcı bu hafta BTC işlemlerine nasıl hazırlanmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde değerinin yüzde 1,1’ini kaybetti ve pazartesi günü 30.308 dolardan işlem görüyor. En büyük kripto para birimi, hafta sonu boyunca yükseliş görünümünü sürdürdü ve konsolidasyon 30.000 doların üzerinde öncelik kazandı. Boğaların agresif hamlesine rağmen Bitcoin fiyatı 12 ayın en yüksek seviyesi olan 31.428 doların ötesindeki kazançlarını sürdüremedi.

Bitcoin fiyatı sağlıklı geri çekilmeyi besliyor

Rekt Capital’deki analistlere göre “Bir BTC düzeltmesi bu kadar ikna edici bir şekilde sona erdiğinde… Hemen ardından başka bir derin düzeltmenin gerçekleşmesi pek olası değil. Herhangi bir olumsuzluk, yeni yükseliş trendinin devamının bir parçası olarak muhtemelen düşüşler olacaktır.”

Bitcoin fiyatı şu anda 31.428 dolardan geri çekilmenin ardından 30.000 dolarda destek için mücadele ediyor. Bu düzeltmenin, son olarak iyileştirilen piyasa yapısının getirdiği daha büyük yükseliş trendinin bir parçası olması makuldür.

Aynı şekilde, Rekt Capital analistinin dediği gibi, BTC daha fazla alıcının piyasaya katılmasına ve 38.000 dolara beklenen hareketten yararlanmasına izin vermek için 30.000 dolar veya 29.000 dolara geri dönüyor olabilir.

BTC/USD günlük grafik | Tradingview

Grafiğe göre, Bitcoin‘in piyasa yapısı geçen hafta önemli ölçüde iyileşti. Uygulanan tüm hareketli ortalamaların (50 EMA, 100 EMA ve 200 EMA) ve Nisan ortasından itibaren kısa vadeli azalan trend çizgisinin üzerindeki yükseliş, alıcıların üstünlük sağladığını ortaya koyuyor.

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması’ndan (MACD) gelen bir alım sinyali de yükseliş söylemini güçlendirdi. Ancak yatırımcıların önümüzdeki seanslarda veya birkaç gün içinde MACD’nin hareketini dikkatle takip etmeleri gerekebilir.

Unutmayın, mavi renkteki MACD çizgisi kırmızı renkteki sinyal çizgisinin altından geçerse bir satış sinyali ortaya çıkabilir. Şu anda aşırı alım bölgesinde bulunan Göreceli Güç Endeksi (RSI) nötr bölgeye çekilebilir ve böylece genel baskıya yoğunluk katabilir.

Bitcoin arz yüzdesi düşüyor

Önde gelen bir analiz platformu olan Glassnode’un zincir içi verileri, pandemiden bu yana borsa adreslerinde tutulan Bitcoin arzının yüzdesinin düşmeye devam ettiğini ortaya koydu. Aşağıdaki grafik, bu arzın 2,27 milyon BTC’ye, yani yaklaşık yüzde 11,7’ye karşılık geldiğini göstermektedir.

Bu aynı zamanda Aralık 2017’den bu yana ilk kez borsa genelinde BTC arzının düştüğü en düşük seviyedir.

Bitcoin
Glassnode

Borsalarda arz azaldıkça satış baskısı önemli ölçüde düşme eğilimindedir. Bitcoin’e olan talebin artmasıyla birlikte ralli için uygun bir ortam oluşuyor. Yatırımcılar Bitcoin’in 30.000 dolar seviyesindeki tepkisini izlemek isteyebilir. Bu seviyeden bir toparlanma, boğaların BTC’yi 38.000 dolara çıkarmaya hazır olduğu anlamına gelecektir.

Aşağı yönde ise Bitcoin fiyatının 29.000 ve 28.000 dolarlık destek alanlarını tekrar ziyaret ettiğini görebiliriz. Böyle bir düşüş, boğaların daha güçlü bir trend dönüşü için bastırırken taze likiditeye dokunmalarına izin verecektir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin