Bitcoin 13 Eylül
Bitcoin 13 Eylül fiyat görünümü: BTC yükselişine devam edebilecek mi?

Bitcoin 11 Eylül fiyat görünümü: BTC Kısa vadede düşüş trendini kırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 11 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin düne yükselişle başladıktan sonra yatay fiyat hareketleri ile hafif yükseliş gösterdi.
  • Dünkü fiyat hareketlerinde ise BTC/USD paritesinin kısa vadeli düşüş trend çizgisine yaklaşamadığı görüldü.
  • Bitcoin yeni güne düşüş trend çizgisini kırmak için yeni bir hamle ile başladı. Ve 11 Eylül sabah seansında bu trendi kırmak için mücadele ediyor.

Bitcoin son 24 saatlik fiyat hareketlerinde dolar karşısında yüzde 0,58 oranında artış göstererek CoinMarketCap verilerine göre 6.364 dolardan işlem görüyor. Türk kripto borsalarına baktığımızda Bitcoin, Paribu Bitcoin borsasında 41.499 TL, BtcTurk kripto borsasında 41.500 TL ve Sistemkoin kripto para platformunda 41.490 TL’den işlem görüyor.

Bitcoin 11 Eylül fiyat hareketleri

Bitcoin 11 Eylül işlem saatlerine 6.300 dolardan gün kapanışı yaptıktan sonra yükseliş ile başlayarak fiyatını 6.400 dolara kadar çıkardı. Bu noktadan gelen satışlar ise Bitcoin’i yeniden 6.300 dolar bandına itti.

Bu yaşanan küçük çaplı yükseliş hareketi dün gün içerisinde geçilemeyen kısa vadeli düşüş trendinin kırılmasına neden oldu. BTC/USD paritesi sabah işlemlerinde bu trend çizgisinin üzerinde kalıcı olmak için mücadele ediyor.

Bugün büyük olasılıkla bu trend çizgisi üzerindeki hareketlerine şahit olabileceğimiz Bitcoin, piyasa ile ilgili olumsuz bir gelişmenin olmaması durumunda teknik olarak yükselişine devam edecek bir görünüm veriyor.

Yükseliş yolunda ise ilk engeli 6.450 dolar civarında görüyoruz. Gün kapanışı bu rakamın üzerinde ya da yakınında gerçekleşmesi durumunda ise 6.600 dolara doğru yine yavaş bir yükseliş görebiliriz.

BTC/USD grafiğinde görülen trend çizgisinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 6.250 – 6.200 bandı önemli bir destek alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bu hafta bu seviyenin aşağı doğru gitme ihtimalinde ise 6.000 dolar en önemli psikolojik destek noktası olarak duruyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik grafikte MACD göstergesini incelediğimizde oldukça zayıf görünen sinyallerin, pozitif seviyeye çıktığını görüyoruz. Bunun Yanında stokastik göstergede bir uyumsuzluk söz konusu saatlik grafikte fiyat yükselme eğilimindeyken stokastik osilatörün aşağı yönlü eğimi henüz yükselişin devam edeceği yönünde bir işaret barındırmıyor. Fakat RSI 55 seviyesi ile ve CCI 84 seviyesi ile hafif yükseliş işareti veriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin