Bitcoin 11 Ekim
Bitcoin 11 Ekim fiyat görünümü: BTC serbest düşüşe geçti!

Bitcoin 11 Ekim fiyat görünümü: BTC serbest düşüşe geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 11 Ekim fiyat görünümüne dair detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dünkü fiyat hareketin 6.510 dolar kadar geriledikten sonra hafif bir toparlanma yaşadı
  • 500 dolar seviyesinden gelen toparlanma ile 6.630 dolar seviyesine kadar yükselerek saatlik 100 ve 200 hareketli ortalamaları üzerinde tutunmaya çalıştı.
  • Yeni gün ile oldukça sert bir satış dalgasının geldiği görüldü. Ve Bitcoin 2 saatlik zaman diliminde 6.630 dolardan 6.250 dolara kadar düştü.

Bitcoin 11 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin dün normal dalgalı seyrinde devam ederken, günün bitmesi ile hareketli ortalama seviyelerinden oldukça ağır diyebileceğimiz bir düşüş yaşadı.

Bu düşüş rallisi oldukça kısa bir sürede 6.630 dolardan başlayarak 6.250 dolara kadar devam etti. Böylece Bitcoin, dolar karşısında 2 saatlik zaman zarfında yüzde 6’ya yakın bir değer kaybı yaşadı.

Yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde 6.290 dolardan el değiştiren Bitcoin piyasasında sabah saatlerinde düşüşü yavaşlatmaya yönelik ufak çaplı alımlar olduğunu görüyoruz.

Son birkaç saattir yapılan alım işlemleri oldukça zayıf seyrederken, Bitcoin’in genel görünümünün hala düşüş yönlü olduğu açık bir şekilde belli oluyor.

Bitcoin ayrıca bu ani düşüşü ile yaklaşık bir aydır sürdürdüğü istikrarlı fiyat hareketlerine son vermiş gözüküyor. Bu aşağı yönlü ralli aynı zamanda Bitcoin’in Eylül başı fiyatlarına dönmesine neden oluyor.

Ayrıca Toplam piyasa sermayesinin bir gecede 217 milyar dolar seviyesinden 201 milyar dolara inerek yaklaşık 16 milyar dolarlık bir fon çıkışı olduğunu görüyoruz.

Öte yandan kripto para piyasalarında ve Bitcoin’inde görülen bu ani düşüş bazı kesimlere göre oldukça düşük giden işlem hacimlerine bağlanıyor. Fakat bu düşüşün nedeni ile ilgili şu an için kesin bir bilgi yok.

Geleneksel finans piyasalarında da ağır kayıplar var

Ayrıca geleneksel finans piyasalarına bakılırsa dünya üzerinde de ağır satışlar olduğu görülüyor. Bu düşüş Asya borsa platformlarında bir günde ortalama yüzde 5 oranında düşüşler görülürken, benzer satışların Amerika borsalarında da olduğu görülüyor. Gün içerisinde hem kripto para piyasalarındaki hem de geleneksel piyasalardaki bu satış dalgası ile ilgili haberlere yer vereceğiz.

Diğer yandan dünya piyasalarında bir süredir yaşanan ekonomi savaşının bir yansıması olarak görülen bu düşüşler sonucu fonların daha korumacı varlıklara kaydığı düşünülüyor. Özellikle Amerika’daki teknoloji hisselerine gelen ağır satışlar kripto para piyasasını da etkilemiş olabilir. Ayrıca kripto paraların taşıdığı risk primi bu panik ortamında fonların çıkışına neden olmuş olabilir.

Önemli teknik göstergeler ise Bitcoin’in bu ani düşüş hareketini yansıtır şekilde oldukça negatif sinyaller veriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin