TRON trdot
TRON destekli cüzdan Trdot ’tan 2 günde çekilen TRX dikkat çekiyor

TRON (TRX) TVM lansmanından sonra geliştirici paketini yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

TRON (TRX) Vakfı geçtiğimiz günlerde geliştiriciler için TRON Blockchain’de kullanılacak yeni bir paketin haberini yayınladı. Bu TRON Virtual Machine (TVM), TRON Blockchain dApps gelişimi için Turing-complete bir Sanal Makine lansmanı haberi sonrasında geliyor.

TRON (TRX) araçlarının en önemlisi TronWeb olarak biliniyor

Vakıf TRON Blockchain, TronGrid, TronBox, TronStudio ve TronWeb geliştirme uygulamaları ile birlikte kullanılmak üzere bir dizi araç geliştirdi. Vakıf konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu araçlar, geliştiricilerin yenilikçi DApp’leri TRON ekosistemine kolaylıkla entegre etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Araçların en önemlisi TronWeb olarak biliniyor ve geliştiricilerin TRX Blockchain’ine bağlanması amaçlıyor. Metamsk gibi hizmetlerin kullandığı Ethereum Web3 protokolünden etkilenerek, tam bir node ve HTTP üzerinde çalışan ek bir Solidity Node gerektirdiği iddia ediliyor.

İşte TRON ekosistemindeki uygulamalar ve detayları

TronWeb, TRX tokeninin kendisi de dahil olmak üzere TRX Blockchain’ideki tokenleri göndermek, satın almak, dondurmak ve çözmek için geliştiricilere ödül verecek. TronBox, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler uygulamalarına ve test etmelerine olanak tanıyan bir ortam. TronWeb uygulaması tarafından oluşturulan API üzerinde çalışır.

TronStudio, içine gömülü bir TVM’ye sahip kapsamlı bir Integrated Development Environment. Ayrıca dahili bir tam node’ye sahip ve hem özel hem de yerel olan dApps için bir test ortamı oluşturur. TronGrid, Infura aracının Ethereum üzerinde sahip olduğu işleve benzer ve geliştiricilerin TRON ağına erişmesine izin verir. Bu ayrıca geliştiricilerin dApp’leri ve akıllı sözleşmeyi oluşturmasına ve serbest bırakmasına da olanak tanır. Ayrıca, yük dengeli ve barındırılan bir API hizmeti sunar.

Vakıf, TVM’nin lansmanını “akıllı sözleşme döneminin başlangıcına” taşıyor

TRON ekibi 8 Ekim’de TRON MainNet‘in yeni bir versiyonunu yayınladı. Bu sürüm 3.1 oldu ve aynı zamanda TVM’yi yeni sürümde etkinleştirmek için bir topluluk Süper Temsilcisi’nin önerisini de işaret ediyor. Topluluk bu teklif konusunda fikir birliğine varırsa, TVM ana ağda etkinleştirilecek.

Bu yenilik, geliştiricilerin TRON MainNet üzerinde dApps ve akıllı sözleşmeler dağıtmasına için izin verecek. Vakıf, TVM’nin lansmanını “akıllı sözleşme döneminin başlangıcına” taşıyor. Ayrıca, platformlarının Ethereum’dan (ETH) 200 kat daha hızlı olduğunu ve EOS’tan 100 kat daha ucuz olduğunu belirtiyorlar.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin