Bitcoin 10 bini
bitcoin

Bitcoin 10 bini geçti ve Ethereum rekor tazeledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında baş döndüren gelişmeler yaşanıyor. Bitcoin dakikalar içerisinde 10 bin doları kırdı ve 10,200 dolara kadar çıktı. Yazının kaleme alındığı saatte ise 10,000 dolar bandında konsolide oluyor.

Bitcoin’deki hareketliliğin etkisi ile toplam kripto para piyasalarının değeri 300 milyar dolarlık psikolojik sınırı aştı. Bu sayede piyasalar 2020 yılının Şubat ayı değerlerine geri döndü.

Bitcoin 10 bini geçti!

İkinci büyük kripto para Ethereum’da da 5 gündür devam eden değer artışı 6’ıncı gününde de devam ediyor. Aşağıdaki grafikte Ethereum fiyatlarında 6 gün üst üste elde edilen yeşil mumlar gözden kaçmıyor. Ethereum gösterdiği performansı sayesinde 2020 yılı rekorunu tazeledi. Ethereum 300 doların üstünü en son 2019 yılının Temmuz ayında görmüştü.

Bitcoin ve Ethereum’daki canlılık altın fiyatlarındaki canlılığın hem ardından geldi. Altının ons fiyatı 1,900 doları geçti ve altın tüm zamanların rekorunu kırmaya oldukça yakın. Aşağıdaki grafikte altın ons fiyatlarındaki değişimi görüyoruz.

Yarın oldukça ilginç bir haftaya giriyoruz. Muhtemelen Bitcoin ve kripto para piyasalarında oldukça yüksek bir volatilitenin yaşanacağı bir hafta olacak. Korona salgını etkisini yitirmiyor. Bu süreç, ülkelerin bütçelerini oldukça zorluyor. Ülkeler çözüm olarak para musluklarını ardına kadar açmakta buluyor.

2020 yılında ABD maliyesi 3 trilyon doları aşkın açık verdi ki bu değer ABD milli gelirinin %18’ini geçiyor. Mali disiplinin bozulması ve sınırsız genişletici para politikaları, arzı kısıtlı olan altın ve Bitcoin’i güvenli liman haline getiriyor.

Cryptoglobe.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin