Rekor sayıda Ethereum sözleşmesi sona eriyor! Fiyat nasıl etkilenecek?
Rekor sayıda Ethereum sözleşmesi sona eriyor! Fiyat nasıl etkilenecek?

Ethereum ağındaki Bitcoin 150 milyon doları buldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi piyasalarındaki yoğun talep, nihayet Ethereum fiyatlarına da yansımaya başladı ve Ethereum rekor üstüne rekor kırıyor. Ethereum bugün 290 dolarlık direnç seviyesini kırdı ve 2020 yılının rekorunu tazeledi. Ethereum en son 15 Şubat 2020’de 290 doların üstünü görmüştü.

Ethereum, Bitcoin karşısında son 13 ayın en iyi konumunda. ETH/BTC paritesi kritik direnç seviyesi olan 0.030 BTC’yi geçerek son 13 ayın en yüksek değerini gördü. Aşağıdaki grafikte ETH/BTC paritesindeki değişimi görüyoruz.

Ethereum ağındaki Bitcoin miktarı dikkat çekiyor

Bilindiği üzere DeFi platformlarının büyük çoğunluğu Ethereum blockchain’inde işlem görüyor. DeFi platformlarının sunduğu yüksek getiri oranları, DeFi platformlarını cazip kılıyor. Kripto para yatırımcıları atıl duran Bitcoin ve kripto para varlıklarını DeFi platformlarına depozito ederek yüksek faiz getirisi elde edebiliyor. DeFi platformlarında depozito edilen Bitcoin’in değeri 150 milyon doları aşıyor. Ethereum ağındaki Bitcoin miktarı gittikçe artış gösteriyor.

Aşağıdaki grafikte DeFi platformlarına yatırılan toplam kripto paraların parasal değerindeki değişimi görüyoruz.

DeFi tokenlarında 2017-2018 dönemini andıran bir çılgınlık yaşanıyor. Örneğin Yearn Finance isimli DeFi platformunun YFI adlı kripto parası, 7 günde 34 dolar seviyesinden 4,000 dolar seviyesine kadar çıktı. DeFi tokenları birçok kripto para borsasının radarında. Aşağıdaki tabloda DeFi tokenlarını ve listelendiği borsaları görüyoruz.

En yüksek işlem hacmine sahip olan Binance Borsasının neredeyse tüm DeFi tokenlarını listelediği dikkat çekiyor.

U.today

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin