bitcoin, btc, bitcoin haberleri
bitcoin, btc, bitcoin haberleri

Bitcoin 10.000 doları zorlamaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı dünkü çıkışını sürdürerek bugün öğle saatlerinde 10.000 dolar direncini zorlamaya başladı.

Bitcoin’in fiyatı, geçtiğimiz hafta boyunca BTC ve diğer üst düzey kripto para birimlerinin kasım ayından bu yana gördüğü en düşük seviyelere inmişti. Bitcoin, düşüşüne son vererek 8000 dolar seviyesinde önemli bir destek noktası oluşturmuştu.

Bitcoin 10.000 doları zorluyor

Bu sabahın erken saatlerinde Bitcoin fiyatı 9.800 dolara ulaştı. Şu an Bitcoin fiyatı 9.972 dolar seviyesinde ve piyasa değeri 168.1 milyar dolar civarında.

En büyük 10 kripto para borsası arasında dördüncü büyük olan OKEx, şu an piyasada en büyük BTC hacmi olan kripto para borsası konumunda.

OKEx ile ilgili bu yoğun hacim yoğunluğunun sebebi, Hong Kong merkezli ticaret borsasının kendi kripto parası olan OKB için başlattığı kampanyadan dolayı olabilir. Şubat ayı boyunca en az 5 BTC hacmine ulaşan yatırımcılara toplam 100 milyon OKB dağıtılacak olan kampanya sebebiyle BTC’nin hacmi bu denli büyük.

Bitcoin’in istikrarlı şekilde yükselmeye başlaması ile analizciler olumlu konuşmaya başladı. Ayı piyasasının etkisinin azaldığını ve artık ayıların tekrar kış uykusuna yatacakları tahmininde bulundular.

Ayı piyasası etkisini yitirmeye başlıyor

Geçtiğimiz hafta Pantera Capital kurucusu Dan Morehead birkaç açıklama yapmıştı. Aralık ayı ortasında doğru bir şekilde başlayacağını tahmin ettiği ayı piyasasının yavaş yavaş köşesine çekileceğini söylemişti.

Morehead, Bitcoin’in önceki ayı piyasalarının ortalama 71 gün sürdüğüne dikkat çekti. Günümüzde pazar için mevcut düzeltme 58. günününe girecek. Eski Goldman Sachs traderı, şu anki ayı piyasasının eskisi gibi köşesine çekilmemesi için herhangi bir sebep olmadığını söyledi.

Önümüzdeki iki haftada her şeyin düzeleceğini ve Bitcoin’in tekrar yükselmeye başlayabileceğini söyleyen Morehead ayrıca kurumsal yatırımcıların bir sonraki yükseliş dalgasında piyasalara girmeye başlamasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin