Birleşmiş Milletler (BM) hedefleri için Celsius Network ile çalışacak
Birleşmiş Milletler (BM) hedefleri için Celsius Network ile çalışacak

Birleşmiş Milletler (BM) dünya sorunlarına Blockchain ile çözüm arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain, Birleşmiş Milletler (BM)’e kadar ulaştı. BM, Mali hizmetler sağlayıcısı Fifth Element tarafından başlatılan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) Etki Fonu’nu yönetmek için Blockchain tabanlı borçlanma ve borç verme platformu Celsius Network ile anlaştı.

Birleşmiş Milletler (BM) hedefleri için Celsius Network ile çalışacak

Celsius Network, DG Impact Fonu’nu birkaç yüz milyon dolar artırmayı planlıyor. Bu fonlar, kamu Blockchain’leri kullanılarak hem fiat hem de dijital formatta dağıtılacak. Celsius Network, kurucu üye olarak fona katıldı ve fonun tercih edilen dijital cüzdanı olacak. Fon, BM SDG’ye ulaşmak için her türlü dijital varlıkları kabul eden ve dağıtan ilk kişi olacak. Celsius Network, genellikle en yüksek yüzde 1’lik oranla ayrılan bankacılık hizmetlerini sağlayarak, maddi açığını kapatmayı hedefliyor. Celsius CEO’su Alex Mashinsky konu hakkında şunları söyledi:

Hakk edilen faiz oranlarının yüzde 7,1’e kadar çıkmasını sağlayarak, Wall Street‘in yıllardır aynı pasif geliri elde etmesine izin veriyoruz. Fifth Element ile güçleri birleştirmek, hizmetlerimizi en çok hak edenlere ulaştıracak.

SDG, 17 hedefe kilitlenmiş uluslararası bir BM programı. Bu hedefler dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin karşılaştığı zorlukları ele alıyor. Bu sorunlardan bazıları, yoksulluk, eşitsizlik, iklim değişikliği ve çevresel bozulmalar. Dünya liderleri tarafından Eylül 2015’te bir BM zirvesinde kabul edilen programa göre, 2030 yılına kadar tüm bu hedeflere ulaşılacak.

BM ve kripto para birimleri

Bu, bir BM programının, girişimlerine kripto paralar ile destek getirdiği ilk proje değil. Bu yılın başlarında UNICEF, Suriyeli çocuklar için insanların bilgisayar oyunlarını Ethereum (ETH) kazanmak için kullanmalarını ve kazançlarını bağışlamalarını isteyerek bir yardım kampanyası yürütüyordu. Nisan ayında ise UNICEF Avustralya, kullanıcıların bilgisayar fonlarını dijital paralara çevirmek ve yardım kuruluşlarına bağışlamak için kampanya başlattı.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin