Ripple, XRP ve ETH arasında bir köprü kuracak.
Ripple, XRP ve ETH arasında bir köprü kuracak.

ETH ve XRP’nin amansız mücadelesi devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu anda olan kripto para piyasasında piyasanın en iyi ikinci coini olma savaşı yaşanıyor. Kripto paraların piyasa değerlerine göre sıralandığı listede şu an ikinci ve üçüncü sırada ETH ve XRP bulunuyor.  Hatta bu iki coin yazımız yayına hazırlandığı zamana kadar gün içerisinde iki kere yer değiştirdi. Ve 2018’de şimdiye kadarki eğilimler göz önünde bulundurulduğunda, her iki grupta zaman zaman sıra dışı hareketler gösterdi.

ETH ve XRP ikinci sıra için mücadele ediyor

Ripple ağının yerel coini XRP’nin fiyatı, içinde bulunduğumuz dönemde Aralık 2017’den bu yana ilk kez Ether (ETH) ‘i geçecek etkileyici bir hamle yaptı. Sonrasında gelen fiyat düzeltmesi ile birlikte XRP 3. Sıradaki yerine geri döndü.

Diğer yandan kripto para pazarının genel olarak pozitif bir görünüme sahip olmasına rağmen Ripple’in tokeni XRP’yi bu denli talep görmesinin nedeni ortak kanı olarak XRapid ve PNC Bank’ın uluslar arası para transferlerinde Ripple ağını kullanacağı haberleri üzerine duruluyor.

Bununla birlikte, ikinci sıradaki konumunu kaybeden Ether ise gördüğü fiyat yükselişi ile XRP’ye çabuk cevap vererek, ikinci sırayı yeniden geri aldı. Bu yükseliş, XRP’ninki kadar etkileyici değildi. Fakat yaptığı yükseliş Bitcoin’in ardındaki ayrıcalıklı konumunu geri almaya yetti.

Ethereum dün akşam saatlerinde yaptığı yükseliş ile rövanşı almışa benziyor

Ethereum fiyatı, kripto para piyasasında diğer coinler ile paralel olarak akşam saatlerine kadar hafif bir artış gösterdi. Sonrasında yaşanan ani yükseliş ise Ether’i 229 dolar fiyatından 250 dolara kadar çıkmasını sağladı. Bu yükseliş ise yaklaşık iki saat içerisinde Ether’in piyasa değerinde bir milyar dolardan fazla bir artış sağladı.

Şu anda ise Ether’in XRP fiyat hareketine güçlü bir tepki ile karşılık verebileceğine dair bir işaret yok. Ethereum takipçilerinin ise uluslar arası bankaların desteğini arkasına aldığı iyiden iyiye belli olan XRP ye karşı nasıl bir tepki vereceklerini ise önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Bu tür gelişmelerden gördüğümüz kadarıyla kripto piyasaları yatırımcılarını şaşırtmaya devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin