birlesik krallik
Birleşik Krallık Blockchain teknoloji merkezi olma konusunda kararlı

Birleşik Krallık Blockchain teknoloji merkezi olma konusunda kararlı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi gelişmeye ve dünya çapında genişlemeye devam ederken, bazı ülkeler blok zincir ve kripto para endüstrilerinde kendilerini dünya lideri olarak konumlandırmaya çalışıyor. Birkaç örnek vermek gerekirse; İsviçre, Çin, Japonya ve hatta ABD listenin başında olan ülkeler. Bununla birlikte, Birleşik Krallık, Blockchain teknolojisinin geliştirilmesinde tam manasıyla bir lider olarak görülmese de, The Guardian, Britanya’nın 2022’den önce blok zincirde bir dünya lideri olarak ortaya çıkabileceğini iddia ediyor.

Haber, Bir kripto bankası olan DAG Global, danışmanlık grubu Big Innovation Centre ve bir bilgi teknolojileri firması olan Deep Knowledge Analytics’in raporundan esinlenerek hazırlandı. Bildirildiğine göre kamuoyu görüşleri, İngiltere’nin, önümüzdeki 5 yıl boyunca Blockchain teknolojisinde küresel bir merkez olmak için yeterli kaynaklara, endüstriye ve hükümet motivasyonuna sahip olduğu yönünde.

Son 18 ay içinde, Birleşik Krallık Blockchain şirketlerine 500 milyon sterlin değerinde yatırım yapıldı. Görünüşe göre Birleşik Krallık’ta tüm motivasyon endüstride bir lidere dönüşmek üzere düzenlenmiş.

Birleşik Krallık, fintech’te bir dünya lideri oldu

Büyüyen endüstriye yapılan 500 milyon Sterlinlik yatırım İngiltere’yi Blockchain teknolojisinde bir lider haline getirebilir. Fathom’un bir raporu ise geçen yıl Londra merkezli Fintech şirketlerine 800 milyon sterlin yatırıldığını iddia ediyor. Örneğin, TransferWire eşler arası döviz kuru hizmet sektöründe önemli bir marka haline geldi. Şirketin ayda bir milyar doların üzerinde hacim yaptığı ve 2 milyonun üzerinde müşterisinin olduğu bildiriliyor. Bu İngiltere’nin fintech endüstrisinde yapılan işin sadece küçük bir örneği. Ve Blockchain’in büyümesine de yardımcı olabilecek bir faktör.

İngiltere’nin Teknik Endüstrisini gelecekte ne bekliyor?

DAG Global’in CEO’su Sean Kiernan, Birleşik Krallık’ın şu anda bir finans merkezi ve FinTech‘in lideri olduğu iddiasına ilgili raporda da yer veriliyor. Ve Kiernan raporda şu ifadeye de dikkat çekiyor:

“Geleneksel finans ve kripto ekonomisi arasında bir boşluk var. Ancak önümüzdeki yıllarda bu iki sektörün birbirine yakınlaştırabilir hatta birbirlerine tam anlamıyla entegre edebiliriz. ”

Birleşik Krallık’ta Blockchain endüstrisi genişlemeye devam ederken, finans dünyası, kripto para ve blok zincir birleşerek oluşturulacak birçok ilginç projenin ülke dışına çıkması bekleniyor.

Blockchain teknolojisinin hala gelişmekte olduğunu unutmamak gerekir. Önümüzdeki beş yıl içinde neler olabileceğini tahmin etmek zor. Ancak Birleşik Krallık’ın katılımının teknolojinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağı ve bunun gözlemlenmesi son derece ilginç bir pazar olacağı açık gibi gözüküyor.

cryptobriefing

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin