blockchain akilli sozlesmeleri
Birleşik Krallık Blockchain akıllı sözleşmeleri kullanımı için yasal reform araştırmasına başladı

Birleşik Krallık Blockchain akıllı sözleşmeleri kullanımı için yasal reform araştırmasına başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere Hukuk Komisyonu, Blockchain akıllı sözleşmeleri  kullanımına yasal bir açıklık getirecek reformları araştıran bir araştırma projesi başlattı.

Perşembe günü yayınlanan bir çalışma raporuna göre, bağımsız ajans zaten bu yıl konuyla ilgili ilk araştırmalarını yaptı. Ve yaz aylarında daha resmi bir projenin başlaması bekleniyor. Ajans, çalışmanın “yasanın küresel, dijital bir bağlamda uygulanabilmesi için yeterince kesin ve esnek olmasını sağlamak ve netlik veya kesinlikten yoksun olan konuları vurgulamak” olduğunu söyledi.

Blockchain akıllı sözleşmeleri işletmeleri ülkeye çekmek için büyük önem arz ediyor

Bu alanda reform yapmak için ciddi bir niyet olduğu üzerine vurgu yapılıyor. Aynı zamanda Hukuk Komisyonu, akıllı sözleşmelerin “güven ve kesinlik” artırma ve işletmeler arasında işlem verimliliğini artırma avantajına sahip olduğuna inanıyor.

Buna göre, mevcut hukuk sistemi Birleşik Krallığı, işletmeler için cazip kılmak için yeni teknoloji ile uyum olmasının kritik bir önemi bulunuyor.

Çalışma raporunda yer alan ifadeler şu şekilde:

İngiliz mahkemelerinin ve hukukunun iş için rekabetçi bir seçim olmaya devam etmesini sağlamak önemlidir. Bu nedenle, Akıllı Sözleşmeler için geçerli olan mevcut İngilizce yasal çerçeveyi incelemek üzere bir Hukuk Komisyonu’nun kapsam belirleme çalışması için zorlayıcı bir durum söz konusudur.

Söz konusu çaba, bir yıl süren ve halkın katılımı sürecinden sonra hukuk reformu için belirlenen, akıllı alanların kullanımı da dâhil olmak üzere 14 alanı özetleyen komisyonun Aralık 2017’de yayınladığı bir raporu takip ediyor.

Komisyonun araştırma süreci 1,5 yılı bulabilir

Komisyon, akıllı sözleşme araştırma sürecinin tamamlanmasının 9 ila 18 ay sürebileceğini belirtti:

Bu özelliğin (akıllı sözleşme), başlangıçtan beri geçersiz kaldığı zımni terimler veya sözleşmeler gibi sözleşme hukuku kavramları ile nasıl etkileşime gireceğine dair sorunlar var. Ayrıca veri koruma yasasıyla ilgili sorular da var.

Geçen yıl, İngiltere ve Galler’in en üst düzey yetkili yargıcı olan John Thomas da, Yasanın Komisyonu tarafından düzenlenen bir konferansta konu ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Thomas, İngiliz yasalarının Blockchain temelli akıllı sözleşmelerden sorumlu olacak şekilde güncellenmesinin gerekebileceğini söyleyerek, önemli açıklamalarda bulunmuştu.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin