Bir ülkede daha kripto paralar üzerindeki vergiler kaldırılıyor
Bir ülkede daha kripto paralar üzerindeki vergiler kaldırılıyor

Bir ülkede daha kripto paralar üzerindeki vergiler kaldırılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polonya Maliye Bakanlığı, ülkenin vergi yasalarına ilişkin bir güncelleme hakkında yeni bir açıklama yayınladı. Polonya’nın kripto para yatırımcılarının elde ettikleri kazançların vergilendirilmesinin, vergilendirme yasaları kapsamında ne kadar uygulanabilir ve mantıksız olduğunu fark ettikleri için geçici olarak kaldırıldı. Bu şekilde bir ülkede daha kripto paralar üzerindeki vergiler kaldırılmış oldu.

Polonya, kripto para vergilerinin irrasyonel bir etkisi olduğunu kabul etti

Polonya Maliye Bakanlığı derinlemesine bir analiz yürütecek ve sistemi kripto para birimi ekonomisini düzenlemek için hazırlayacak. Bakanlık yeni bir düzenleme yapana kadar, geçici olarak kripto para işlemleri vergilendirilmeyecek. Polonya Maliye Bakanı Yardımcısı Pawel Gruza, Polonya Maliye Bakanlığı’nın kripto paralar üzerindeki PCC vergisinin irrasyonel bir etkisi olduğunu ve hükumetin bir çözüme ulaşana kadar bu vergiyi kaldırıldığını kabul ettiğini söyledi.

Maliye Bakanlığı, daha önce Polonya’da ikamet eden kişilere, yürürlükteki vergi mevzuatına göre kişisel gelir vergisine tabi olduklarından, kripto para ticaretinden doğan tüm gelirlerini vergi beyannamelerinde bildirmelerini istedi. Bildiride, kripto para biriminin tüm alım ve satımlarının mülkiyet haklarının devriyle karşılandığı ve bundan kaynaklanan kâr veya zararın ne olursa olsun vergilendirileceği belirtiliyor.

Bir ülkede daha kripto paralar üzerindeki vergiler kaldırıldı

Maliye Bakanlığı, kripto para birimini ele alan işletmenin, genellikle fonları aşan ve başlangıçta birden fazla satış ve takas sözleşmesine girecekleri şekilde yatırılacak bir miktarda vergi ödemek zorunda olabileceğini göz önünde bulundurmakta. Bunu göz önünde bulundurarak, yeni vergi düzenlemeleri 15 Haziran’da yapılacak.

Polonya’da büyüyen kripto para piyasasını kısıtlamak için vergi reformları uygulandıktan sonra, çeşitli protestolar ve bir dizi internet kampanyası ile konu halkın tepkisine maruz kaldı. Bakanlık, yeni vergi yasalarına ilişkin güçlü tepkiden sonra bu kararı aldı. Pawel Gruza protestocularla görüştükten sonra PCC vergilerinin kaldırıldığını duyurdu. Ancak, daha önce ödenen PCC vergilerine yönelik para iadesi yapılmayacağını da belirtti.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin