22 mayıs Bitcoin
22 mayıs Bitcoin fiyat analizi

22 Mayıs Bitcoin fiyat analizi: Satış baskısı devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

22 Mayıs Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli noktalar:

  • Asya işlem saatlerinde Bitcoin fiyatı, düşüş eğilimi gösterdi. Fakat Son birkaç saatlik fiyat hareketlerine bakıldığında fiyat sabah saatlerini yatay bir seyirde geçiriyor.
  • Şu an için 8300 dolar seviyesindeki destek noktalarında tutunmaya çalışan Bitcoin, bu noktada satıcıların baskısı artarsa, fiyat yönünü aşağı çevirebilir.
  • Fibonacci seviyelerine göre Bitcoin üzerinde kısa vadede aşağı yönlü bir baskı söz konusu
  • Bitcoin fiyatı, içinde bulunduğu düşüş kanalının üst direnç çizgisini test ederek düşüş trendini kırmayı deneyebilir.

22 Mayıs Bitcoin fiyatı teknik indikatör sinyalleri

100 günlük basit hareketli ortalama (100-SMA), 200 günlük basit hareketli ortalamanın(200-SMA)’nın altında olması bize teknik olarak bir düşüş trendini işaret eden bir durumdur. Diğer bir deyişle şu an için piyasada satışların devam etme olasılığı, alışa dönme olasılığından daha yüksektir.

Diğer bir senaryo olarak, Bitcoin fiyatının şu an içinde bulunduğu düşüş kanalından yukarı yönlü bir hareket ile çıkma olasılığı da mümkündür. Bunun gerçekleşmesi için fiyatın gün içerisinde 8.600 dolar seviyelerini kendine destek yapmasını bekleyebiliriz. Bu oranda bir fiyat yükselişi, alıcıları da tetikleyip fiyatın yükseliş trendine girmesini sağlayabilir.

Bitcoin grafiğinde görülen RSI şablonuna baktığımızda,  göreceli güç endeksi (RSI)’ın saatlik grafikte aşırı satım bölgesinden çıkıp yukarı doğru ilerlediğini görüyoruz. Bu durum bize piyasada alıcıların artma ihtimali olduğunu gösteriyor.

En yakın destek seviyesi, Bitcoin fiyatının içinde bulunduğu kanalın ortasına denk gelen Fib 38,2 oranındaki 8.039 $ seviyesi olarak görülüyor. Fib 50’lik seviye olan 7.855 dolar ve yine Fibonnaci 61,8’lik seviyeye denk gelen 7.671 dolar, sırasıyla gün içerisinde takip edilecek ikinci ve üçüncü destek seviyeleridir.

22 mayıs bitcoin grafigi

Piyasa gelişmeleri

ABD ve Çin arasındaki bir ticaret anlaşması yapılması sonrası, riskten korunma konusundaki toparlanma, kısmen Bitcoin’in fiyat artışının önünü açmışa benziyor. Bu desteklenmiş mallar, hisse senetleri ve dolara karşı kripto para birimleri gibi diğer riskli varlıklar. Bu olumlu gelişme hisse senetleri, kripto para birimleri gibi riskli varlıkları dolar karşısında destekler niteliktedir.

ABD doları için bu haftanın en önemli gelişmesi ise FOMC tutanaklarının bu hafta açıklanacak olmasıdır. Öyle ki bu tutanaklardan çıkan sonuç ile ABD doları için sıkılaştırıcı önlemler alınması konusu netleşebilir. Kısaca özetlemek gerekirse, tutanaklardan çıkacak olan bir şahin görüş, Bitcoin’e karşı daha fazla dolar kazanımı anlamına gelirken, daha ılımlı bir güvercin görüş gelmesi, Kripto para piyasasının yükselmesi için bir fırsat oluşturabilir.

Bu aralar Bitcoin ile ilgili çok önemli gelişmeler bulunmadığından, yatırımcıların, çıkabilecek yeni gelişmelere karşı şu an için temkinli hareket ettiği görülüyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin