Halving yaklaşırken dev borsalar rekor hacim bildirdi!
Halving yaklaşırken dev borsalar rekor hacim bildirdi!

Bir Türk vatandaşı, basit bir hata yüzünden kriptolarından oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İstanbul’da yaşayan bir Türk vatandaşı olan Kerem Albayrak, kripto para birimi cüzdanını kurtarma işlemini doğru şekilde yapamadığı için 170.000 dolarlık dijital paraya erişimini kaybettiğini iddia ediyor.

Bir Türk vatandaşı 170.000 dolarlık kripto parayı kaybetti

Bir Reddit gönderisinde Albayrak, neler olduğunu ayrıntılı olarak açıkladı. İlk olarak yeni ofisi için bir iMac aldığını ve yeni bir Blockchain cüzdanı oluşturduğunu ve böylece fonlarını bir çevrimdışı cüzdana aktarabileceğini (ki bu da teknik sorunları olduğu için “onu korkuttuğunu” söyledi) söyledi.

Yeni cüzdanını kurduktan sonra, Albayrak bir tatile gittiğini ve geri döndüğünde birçok insanın iMac’inin çok büyük olduğunu ve çok fazla yer kapladığını söylediğini belirtiyor. Böylece, Türk vatandaşı bilgisayarı satın aldığı yerden mağazaya geri götürüyor. Albayrak mağaza temsilcisine bir MacBook için değişim yapıp yapamayacağını sorduğunda (meslektaşları tarafından tavsiye edilen), mağaza temsilcisi değişim yapmadıklarını ve ilk olarak iMac’i iade etmesi gerektiğini söyledi.

Cüzdanları doğru şekilde yedeklemek önemli

Mağaza çalışanı Albayrak’a, şirketin 15 günlük iade politikası gereği yalnızca 4 saati kaldığını söyledi. Albayrak, daha sonra iMac’i paketlemek için eve koştuğunu ve şifreyi ve SEED’i cüzdanına doğru bir şekilde kontrol edip yedeklemeden iMac’i hızlı bir şekilde mağazaya iade ettiğini söyledi.  Albayrak konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Cüzdanım, çevrimdışı bir cüzdanla karşılaştıktan sonra iMac üzerinde oluşturulan Blockchain cüzdanına yeni aktarıldı. Anahtar zincirini yedeklemek için iCloud olmadan Apple tarafından otomatik olarak parola ürettim. Parola oluştururken, şimdi de olan kurtarma deyiminin iMac’inde bir ekran görüntüsü aldım.

Bitcoin cüzdan türleri dört gruba ayrılır

İMac’i iade ettikten ve eve gittikten sonra, işadamı geceleri gerçekleştirdiği şifrenin ekran görüntüsünü bir cihaza veya hala erişebileceği bir e-postaya aktarmadan bilgisayarı iade etti. Daha sonra birisinin ona yardım edip edemeyeceğini görmek için Apple’ı aradı.

Albayrak cüzdanını geri almasına yardımcı olana ödül verecek

Albayrak ayrıca, malları genellikle üretildikleri Çin’e geri götüren teslimat kamyonunu yakalayabilmek için açılmadan 2 saat önce mağazaya (iMac’i iade ettiği yere) gittiğini söyledi. Ancak teslimat kamyonunu takip edemeyeceğinden Albayrak mağazaya gittiğini ve bilgisayarına hala orada olup olmadığını yöneticiye sorduğunu belirtiyor.

Yönetici hala mağazada olduğunu söylüyor, ancak standart iade politikası prosedürlerinin bir parçası olarak, iMac’in sabit diskinin biçimlendirildiğini yani Albayrak’ın kurtarma ifadesi ve şifresinin gittiğini belirtiyor. Albayrak, İstanbul’da ikamet eden kişilerin, cüzdanlarını doğru bir şekilde yedeklemenin çok önemli olduğunu yaptığı açıklamalarda vurguluyor. Ayrıca Albayrak cüzdanını geri almak için kendisine bir fikir verebilecek kişiye ödül vereceğini belirtiyor.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin