BitPay “kripto para ile maaş” hizmetini başlattı!
BitPay “kripto para ile maaş” hizmetini başlattı!

Bir şirket Bitcoin ile maaş ödemek için yasal izin istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bilişim sektöründeki bir İsrailli şirket, teknoloji meraklısı çalışanları çekmenin ve korumanın yenilikçi bir yolunu düşündü ve Bitcoin ile maaş ödemek için yasal izin almaya çalışıyor.

İsrailli bir şirket Bitcoin ile maaş ödemek için yasal izin istiyor

Tel Aviv merkezli bir internet şirketi olan Spot.IM, İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA) ile önerilen maaş ödeme yöntemleri hakkında görüşmelerde bulunuyor. Tartışmalar öncelikli olarak önemli bir faktör olan uygun döviz kuruna odaklanıyor ve tarafların önümüzdeki aylarda bir anlaşmaya varması bekleniyor.

Şirket ayrıca bu teklifi, Çalışma Bakanlığı’na da sundu. Çalışmada, şirket çalışanların yüksek döviz kurlarının maliyetlerini karşılayan şirketten maaşının tamamını veya bir kısmını Bitcoin ile almalarına imkan tanınması isteniyor. Spot.IM, internet endüstrisinde önemli bir oyuncu olmakla birlikte kripto para alanında aktif değil. Şirket, 2012 yılında kurulduğundan bu yana değerini toplamda yaklaşık 38 milyon dolar artırdı.

İsrail yasası, kripto paralara herhangi bir resmi statü vermiyor

İsrail yasası, kripto paralara herhangi bir resmi statü vermezken, menkul kıymet olarak da kabul etmiyor. Vergi sistemi ise değer ifade eden varlıkların maaş hesaplamasına dahil edilmesine izin veriyor. Bu madde kapsamında şirket, önceden düzenleyicilerden izin almak zorunda değil. Ayrıca şirket yasalar kapsamında, çalışanlarına Bitcoin ile ödeme yapması durumunda herhangi bir kanun maddesini ihlal etmişte olmayacak. Spot.IM konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Her gün en ileri teknolojilerden bazılarını ele alan bir şirket olarak, kripto para birimlerinin geleceğinden fazlası ile umutluyuz. Kripto para sektöründe aktif olmak istiyoruz. Bu nedenle çalışanlarımıza Bitcoin ile maaş ödeme seçeneği sunacağız.

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin