PlusToken dolandırıcılığında çalınan fonların 4 milyar doları geri alındı!
PlusToken dolandırıcılığında çalınan fonların 4 milyar doları geri alındı!

Bir ponzi şeması daha cezalandırıldı: Yatırımcı zararlarını karşılamak için 2,5 milyon dolar ödeyecekler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir New York federal mahkemesi, 18 Ekim’de yayınlanan resmi bir duyuruya göre, hileli bir ponzi şeması işlettikleri için bir kripto para hedge fonu olan Gelfman Blueprint Inc. (GBI) ve CEO’su Nicholas Gelfman’ın 2,5 milyon dolar ödemesini emretti.

CFTC, GBI’nın 2014’ten 2016’ya kadar bir ponzi şeması işlettiğini iddia ediyor

GBI, New York merkezli bir şirket ve 2014 yılında dahil edilen Bitcoin (BTC) hedge fonudur. Şirketin internet sitesinde de belirtildiği üzere 2015 yılına kadar 85 müşteri ve 2.367 BTC şirketin yönetimi altındaydı.

Bu dava, ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu (CFTC)’nun Eylül 2017’de GBI’ya karşı açtığı ilk sahtekârlıkla mücadele uygulamasının devamı. CFTC, GBI’nın 2014’ten 2016’ya kadar bir Ponzi programı yürüttüğü iddia ediyor. Ayrıca yatırımcılara, bir emtia fonu aracılığıyla önemli getiriler sağlayan “Jigsaw” adlı bir bilgisayar algoritması geliştirdiğini de vurguluyor. Gerçekte de tüm plan bir dolandırıcılıktı.

“Bu dava, sanal para cezaları alanında CFTC için bir başka zafere işaret ediyor.”

Açıklamaya göre, GBI ve Gelfman ponzi şemasıyla en az 80 müşteriden 600.000 ABD dolarından fazla fon talebinde bulundu. Ayrıca Gelfman, planın ticaret zararlarını gizlemek için sahte bir bilgisayar “hack” kurdu. Sonunda bu neredeyse tüm müşteri fonlarının kaybıyla sonuçlandı. Bir New York federal mahkemesinin emri ile GBI ve Gelfman’ın 2,5 milyon doları aşan para cezalarını ve tazminatı ödemeleri gerekiyor. CFTC’nin İcra Direktörü James McDonald, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Bu dava, sanal para cezaları alanında Komisyon için bir başka zafere işaret ediyor. Bu dava dizisinin gösterdiği gibi, CFTC bu sanal para piyasalarındaki kötü oyuncuları tespit etmeye ve onları sorumlu tutmaya kararlı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin