Toplu taşıma ödemelerinde Bitcoin kullanımı başlıyor!
Toplu taşıma ödemelerinde Bitcoin kullanımı başlıyor!

Bir mahkeme kararı daha kripto sektörünü koruyor: Brezilya Mahkemesi, kripto borsaları lehine karar verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brezilya merkezli Bitcoin Max Borsası nihayet banka hesaplarını mahkeme emri onayından sonra yeniden açtı.

Brezilya bankaları, kripto para ticaretini kısıtlamak istiyor

Banco do Brasil ve Banco Santander, kripto para borsalarının banka hesaplarını Eylül ayında uyarı veya ihbarda bulunmadan kapattı. Federal Mahkeme ise borsaların hesaplarının yeniden açılmasına karar verdi. Eğer banka hesapları tekrar açılmazsa, her iki bankaya da küçük para cezaları verileceği belirtildi. Bankalar, para cezalarını ödememek için kripto para borsalarının hesaplarını açtılar.

Banka hesaplarının açıklanmadan kapatılması, Hakim Ana Catarino’ya göre “tüketici koruma kurallarına göre yasaklanan bir davranış” olarak tanımlanıyor. Brezilya’daki büyük bankalar, kısıtlamalar koyma ve hatta kripto para birimi brokerlerine yönelik finansal sistemlere erişimi yasaklamakla suçlandı. Ancak bankalar, güvenlik önleminin kara paranın aklanmasını önlemek olduğunu belirterek bu iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Brezilya, Güney Amerika’da kripto para ticareti için bir merkez haline geldi

Brezilya, Güney Amerika’da kripto para ticareti için bir merkez haline geldi ve kitlesel kabul, dijital varlıkları kabul etme konusunda açıkça başladı. Birçok banka şu anda tekelleştirme uygulamaları nedeniyle Ekonomik Savunma İdari Konseyi (CADE) tarafından soruşturma altında. Bu bankalar şunlardır: Banco Santander Brasil SA, Banco Bradesco SA, Banco do Brasil SA, Itau Unibanco Holding SA ve Banco Inter ve Sicredi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin