Kripto bağlantılı şirketlerin performansı göz doldurdu
Kripto bağlantılı şirketlerin performansı göz doldurdu

Bir kurumsal dev daha Bitcoin pazarına mı girmeye hazırlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Varlık yönetimi firması BlackRock, Bitcoin’e (BTC) adım atacak gibi görünüyor. Web sitesinde yer alan bir duyuruya göre, şirket New York’ta blockchain temelli bir başkan yardımcısı arıyor. Yönetici, BlackRock’un bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ilgili ürünlerine olan talebiyle sorumlu olacak.

İş teklifine göre, adayların benzer veya ilgili bir pozisyonda 4 yıllık deneyime sahip olması gerekir. Ek olarak, önemli alanlarda en az altı yıllık deneyime sahip olmaları gerekir: teknoloji ve risk analizi, iş stratejileri oluşturup değerlendirebilmeli, iş modellerini değerlendirebilmeli, borç, öz sermaye ve diğer finansal türevlerdeki finansal işlemleri yapılandırabilmeli.

BlackRock’un aradığı blockchain sorumlusu, yukarıdakileri “blockchain’in teknolojik temelleri”, karma işlevler, dağıtılmış fikir birliği mekanizmaları, özel anahtar kriptografisi, blockchain teknolojisine dayalı yönetişim modellerini uygulayan yüksek düzeyde uzmanlıkla birleştirmelidir.

Ek olarak şirket, bu alandaki çalışanın bir blockchain ağının geliştirilmesinde 4 anahtar boyutun tasarımı üzerinde çalışmasını şart koşuyor: duyuruya göre ölçeklenebilirlik, hız, gizlilik ve güvenlik.

BlackRock, Bitcoin (BTC) benimseme dalgasını takip ediyor

İş ilanı, Bitcoin’in benimsenmesi için “büyük ölçüde yükseliş” olarak kabul ediliyor. Yönetim altındaki 7 trilyon dolarlık varlıkla BlackRock, dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biridir ve kripto pazarına girişi, kripto para birimlerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılardan büyük miktarlarda yeni sermaye getirebilir.

CNF tarafından bildirildiği üzere, Aralık ayı başlarında BlackRock CEO’su Larry Fink, piyasa değerine göre en büyük kripto para hakkında olumlu açıklamalarda bulundu. Eski İngiltere Bankası Başkanı Mark Carney ile yaptığı röportajda Fink şunları söyledi:

(…) Bitcoin, birçok insanın dikkatini ve hayal gücünü yakaladı. Bitcoin, küresel bir pazara dönüşebilir mi? Muhtemelen. [Bitcoin] hala test edilmemiş, diğer pazarlara göre oldukça küçük bir pazar. Her gün bu büyük dev hareketleri görüyorsunuz.

Haftalık ve aylık grafiklerde BTC, tarihinde ilk kez yarım trilyon doları aşan bir piyasa değeri ile sırasıyla haftalık % 15.21 ve aylık ise  % 58.09 kazançlar kaydetti.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin