İngiltere'de yaşlı bir kadın kripto para dolandırıcılarına 65.000 sterlin kaptırdı
İngiltere'de yaşlı bir kadın kripto para dolandırıcılarına 65.000 sterlin kaptırdı

Bir kripto borsası daha saldırıya uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur merkezli kripto borsası DragonEx, bir siber saldırıya uğradığını duyurdu.

Kripto para borsası, siber saldırı haberini ilk olarak 25 Mart’ta Telegram kanalından eylemin bir önceki gün gerçekleştiğini duyurdu. Duyuruda ayrıca borsada depolanan müşteri fonlarının “devredildiği ve durdurulduğu” bilgisi verildi.

Kripto para borsasının açıklaması özetle şu şekildeydi:

 24 Mart’ta DragonEx, bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Kullanıcılarımızın ve platformun kripto varlıklar transfer edildi ve çalındı.

Borsa ayrıca, çalınan varlıkların bir kısmının alındığını ve geri kalanını almak için çalıştıklarını iddia ediyor.

DragonEx, Estonya, Tayland, Singapur ve Hong Kong da dâhil olmak üzere birçok yargı bölgesinde yetkilileri çoktan bilgilendirdiğini ve ayrıca yetkililerle işbirliği yaptığını belirtti. Açıklama şu şekildeydi:

Polislere soruşturma konusunda yardım ediyoruz. Tüm platform hizmetleri kapatılacak ve kesin varlık zararı geri kazanım durumu bir hafta içinde açıklanacak. Kullanıcılarımızın maruz kaldığı zarar konusunda, DragonEx ne olursa olsun sorumluluğu üstlenecektir.

Borsa ayrıca, çalınan fonların aktarıldığı halka açık 20 kripto paraya yönelik adresler tespit etti. Adresler, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin ve EOS gibi çeşitli dijital varlıkların bilgisayar korsanları tarafından hortumlandığını gösteriyor.

DragonEx yetkilileri Telegram aracılığıyla yardım çağrısında bulundu

Tüm borsa arkadaşlarımızdan ve diğer sanayi gücümüzden ciddi bir şekilde yardım talep ediyoruz, lütfen varlıkları araştırmamıza ve izlememize, onları dondurmamıza ve varlık akışlarını durdurmamıza yardımcı olun.

Kripto borsası şeffaf yaklaşımını koruyacak mı?

DragonEx’e yapılan saldırı, Yeni Zelanda merkezli kripto borsası olan Cryptopia ile benzer bir olay olduğundan, bu, 2019’daki bir kripto borsasına yapılan ikinci saldırı oluyor. Bununla birlikte, Cryptopia’nın aksine, Singapur merkezli borsa saldırının tüm sorumluluğunu üstlendi. Borsanın bu yaklaşımı, topluluk tarafından övgüyle karşılandı.

İlginçtir ki, saldırı, kripto para borsasının 24 Mart’ta zamanlanmış bir bakım faaliyeti sonrasında gerçekleşti. Borsanın Telegram kanalına göre, bakım, borsadan para çekme ve borsaya para yatırma faaliyetlerinde yaşanan gecikmeleri giderme amaçlı yapılmıştı.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin