Ethereum (ETH) yeniden yükselişe geçti: Hedef 300 dolar
Ethereum (ETH) yeniden yükselişe geçti: Hedef 300 dolar

Bir hafta yüzde 66 yükseldi… Ethereum yükselişini ne tetikledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Aralık’tan bu yana, bir hafta periyotta Ethereum fiyatı yüzde 66’nın üzerinde yükselerek 83 dolardan 138 dolar seviyesini gördü.

Bunun yanında geçtiğimiz hafta boyunca, Ethereum (ETH), BitMEX ve Bitfinex gibi büyük kripto para işlem platformlarında rekor sayıda kısa pozisyon(satış pozisyonu) gördü.

Ether fiyatı, aşırı satım koşullarının tetiklediği güçlü bir düzeltici ralli ile yükselirken, kısa vadeli sözleşmeler sıkışarak varlığın fiyatının toparlanmasına olanak sağladı.

Ethereum için her şey olumlu değil

Ethereum fiyatı kısa sürede yüzde 66 oranında artmış olmasına rağmen, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.448 dolardan hala yüzde 91 kadar düşük durumda.

Geleneksel pazarlarda, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 20 düşüş ayı piyasası olarak kabul edilir. Bu orandan çok daha büyük bir düzeltici ralli ile Ethereum ve kripto para piyasasının geri kalanı bir ayı piyasasına girmiş olup şu an bu durumdan kurtulmak için mücadele ediyor.

Ana direnç seviyesinde görülebilecek bir takılma ve işlemlerin özellikle yüksek hacimle sürdürülememesi durumunda, kısa vadede büyük düşüşler görülebilir.

Aralık ayının ikinci yarısında, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple ve birçok kripto varlığı ABD dolarına karşı nispeten büyük kazançlar elde etti.

Kripto para piyasası için ideal bir senaryo, mevcut seviyeden gelecek yılın Ocak ayına kadar kademeli bir artış olup, piyasa 2019’a olumlu bir algı ile girebilmesi yönünde.

Kripto pazarı momentumu sürdürebilir mi?

Ethereum’un yüzde 66 oranındaki yükselişinden önce, Bitcoin Cash fiyatı 75 dolardan başlayıp 238 dolara kadar yükselirken fiyatını üçe katladı. Bitcoin fiyatı ise 3.210 dolardan 4.000 doların üzerine kadar yükseldi.

Başlıca kripto varlıklar, kripto pazarı günlük hacim olarak 20 milyar doları aştığında, bu payın büyük çoğunluğunu alarak güçlü günlük hacimler gösteriyor. Bitcoin ve Ethereum hacimlerini sürdürebildikleri sürece küçük sermayeli kripto paralar iki dijital varlığın fiyat eğilimini takip edecek gibi görünüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin