Spot ETF reddi, Bitcoin fiyatını aşağıya yollayacak mı?
Spot ETF reddi, Bitcoin fiyatını aşağıya yollayacak mı?

Bir Blockchain ETF’si daha piyasaya sürülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Toronto Menkul Kıymetler Borsası (TSX) Perşembe gününden itibaren yeni bir Blockchain ETF’si listeleyecek. The Horizons Blockchain Technology ve Hardware Index ETF fonları da mevcut ETF fonlarına katılacak.

“İnsanlar Blockhain’e yatırım yapacak.”

Kripto para birimlerine bağlı döviz ticareti fonları (ETF), bir tür takas ticareti yapılan üründür. Bir ETF bir endekse, bir emtiaya, tahvile veya endeks fonu gibi varlıkların bir sepetini izleyen pazarlanabilir bir teminattır. ETF’ler borsadaki hisse senetleri gibi işlem görür. Aynı zamanda tipik olarak yatırım fonlarının hisselerinden daha yüksek günlük likidite ve daha düşük ücretlere sahipler.

BKCH sembolü altında işlem görecek olan The Horizons ETF, Solactive Blockchain Technology and Hardware Index’ten temel alıyor ve fon hizmet sektörü ve donanımsal ürünlere odaklanıyor. Horizons ETFs Management Canada Inc. Yönetim Kurulu Başkanı olan Steve Hawkins, verdiği bir röportajda şunları söyledi:

Hangi Blockchain şirketleri bizle çalışacak ya da bu ne aşamada olacak şu anda bir bilgimiz yok. Ancak şundan eminiz ki insanlar Blockchain’e yatırım yapacak. Blockchain’in potansiyelini ortaya çıkaracak ve ona katkıda bulunacak.

Bir Blockchain ETF’si de VanEck ve SolidX Partners’den gelebilir

Hawkins, ayrıca verdiği röportajda fonun şimdilik yüksek risk nedeniyle yatırıma kapalı olduğunu belirterek açıklamalarına şunları ekliyor:

Yatırımcılar, Blockchain konusunda kendini göstermiş olan şirketlere yatırım yapacak. Yüksek risk sebebiyle şu anda girişim noktasındaki işlere yatırıma sıcak bakmıyoruz.

Kanada’nın ilk Blockchain tabanlı ETF’si, Harvest Portfolios tarafından ortaya konuldu ve Şubat ayında onay aldı. Fonun, büyük ve küçük ölçekli Blockchain işletmelerine odaklandığı belirtiliyor. Harvest Portfolios’un ortaya sunduğu Blockchain ETF’sinin, lansmanından bu yana yüzde 25 oranında değer kaybettiği söyleniyor. Bu ay başında da bir yatırım danışmanlığı firması olan VanEck ve SolidX Partners Bitcoin temelli bir ETF oluşturmak için SEC’e başvuru yaptı. Onaylanması halinde, kurumsal yatırımcıları hedefleyen fonun hisse fiyatının yaklaşık 200.000 dolar olacağı bildiriliyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin