Zaif Borsası, hack saldırısında 60 milyon dolar kaybetti
Zaif Borsası, hack saldırısında 60 milyon dolar kaybetti

Bir Bitcoin borsası daha kapanıyor: Zaif Borsası, hack saldırısı sonrasında iade planını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon kripto para borsası Zaif Borsası hakim ortağı olan Tech Bureau, geçen ay platformda gerçekleşen 60 milyon dolarlık bir hack sonrasında kullanıcıların zararlarını karşılamak için bir geri ödeme planı ortaya koydu.

Zaif Borsası, hack saldırısında 60 milyon dolar kaybetti

Çarşamba günü, Japonya’da halka açık bir yatırım şirketi olan Fisco ile Zaif bir anlaşma imzaladı. Zaif faaliyetlerini Fisco Borsası’na devrediyor. Bu yaklaşım ile Fisco ve platformdaki kullanıcılar için daha fazla riskten kaçınılacak.

Şu anda Japonya’daki 16 lisanslı kripto para borsasından biri olan Zaif, yaklaşık 6.000 Bitcoin’in de dahil olmak üzere 60 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığı bir hackle karşılaştı. Daha önce bildirildiği üzere diğer parasal varlıkların arasında Bitcoin Cash ve Monacoin’de bulunuyordu.

Fisco Borsası, Zaif hack mağdurlarının zararlarını karşılayacak

İş transferi anlaşmasının bir parçası olarak Tech Bureau, Fisco’nun Bitcoin ve Bitcoin Cash gibi iki kripto varlığını kaybeden kullanıcılara paralarını iade etmek için müşteri tazminat sürecini sürdüreceğini söyledi. Fisco tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket Ağustos 2016’da bir Bitcoin borsası geliştirmeye başladı.

Bu arada, çalınan Monacoin için Tech Bureau, Fisco’nun Japon yeninde 144.548 yen veya 1,28 dolarlık bir ücret ödeyeceğini söyledi. Duyuruya göre, iki şirketin Ekim ayında iş devirlerini yapmadan önce hissedar toplantılarına ev sahipliği yapması bekleniyor. Tech Bureau yaptığı açıklamada, kripto para borsasının faaliyetlerini sonlandıracağını söyledi. Ayrıca borsanı Japonya’nın finansal piyasa düzenleyicisi olan FSA’ya kayıtlı lisansı kaldıracak.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin