1 dolar 9,2 milyon Bolivar’a denk geliyor
1 dolar 9,2 milyon Bolivar’a denk geliyor

Bir Bitcoin 60 milyar Bolivar oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela’nın enflasyonu %100.000 oranında artarken, ulusal para birimi Bolivar, ülkenin hızla yükselen enflasyonu nedeniyle devalüasyonunu sürdürüyor.

1 dolar 9,2 milyon Bolivar yapıyor

17 Ağustos’ta müşterilerle takas usulü alışveriş yapan Purse.io’daki destek şefi Eduardo Gomez attığı twitte Bolivar’ın son durumunu şu şekilde özetledi:

Dün, 1 Bitcoin 44 milyar Bolivar’a eşitti, şu an ise 1 Bitcoin, 59 milyar Bolivar yapıyor. Bolivarın ani düşüşünden önce 1 dolar 6,7 milyon Bolivar’a denk gelirken şu an 9,2 milyona denk geliyor.

Durum şu an daha da iyileşmiş görünüyor, ancak yine de 1 USD 240.000 VEF’nin biraz üzerinde seyrediyor. Venezuela Bolivar’ı, şu anda dünyanın en az değerli olan para birimidir. Bitcoin’in mevcut davranışına bağlı olarak, tokenin fiyatı her 18 günde bir ikiye katlanıyor. Venezuela kriptosunun, ticaretini yapan kripto para borsası LocalBitcoins’in, hacmi 20 trilyondan az olan VEF’nin altına işlendiğini gösteriyor.

Bolivar fiyat grafiği
Bolivar fiyat grafiği

Hiperbitcoinization durumu

Venezuela’nın hiperenflasyon durumu kripto para kullanımında bariz bir artışa neden oldu. Locha.io’nun geliştiricisi Randy Brito, ülkedeki “hiperbitcoinization” u uyandırmayı amaçlayan projesi için destek önerisinde bulundu. Yazım sırasında ise bir BTC yaklaşık 1,5 milyar VEF’e denk geliyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin