BTC, ETH, XRP Fiyat Tahmini: Piyasa, Bitcoin'in ne yapacağını merak ediyor
Trefis şirketi, Bitcoin fiyat tahminini yüzde 17 oranında düşürdü

Bir analiz şirketi, Bitcoin fiyat tahminini yüzde 17 oranında düşürdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hisse senedi analiz şirketi Trefis, 5 Haziran tarihinde yayınladığı bir blog gönderisinde, 15.000 dolar olan yıl sonu Bitcoin fiyat tahminini 12.500 dolar seviyesine indirdi.

Trefis şirketi, Bitcoin fiyat tahminini yüzde 17 oranında düşürdü

Trefis’in Bitcoin tahmin analizleri arz ve talep temellerine dayanıyor ve bu analizde talep kullanıcı sayısı ve işlem miktarına karşılık gelirken, arz ise mevcut Bitcoin miktarını ifade ediyor. Trefis kripto para borsalarında yaşanan önemli ve güncel toplam işlem hacmi kayıplarını belirtti. Ayrıca Trefis, bu senenin bahar döneminde Mt.Gox’un yüksek miktarda Bitcoin satmasından sonra piyasada arzın arttığını ve fiyatlarını düştüğünü vurguluyor. Trefis, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

İşlem hacmi için yıl sonu fiyat tahminimizi 15.000 dolarlık hedefimizden 12.500 dolar seviyesine düşürüyoruz.

Trefis’in Bitcoin Fiyat Tahmin cihazı benzersiz Bitcoin kullanıcı sayısını yansıtıyor ve 2018 yılının son ayına kadar her ay için işlem hacmini de gösteriyor. CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin’in toplam piyasa hacmi 131,7 milyar dolar. Trefis, Bitcoin’in Mayıs ayının son günlerinde ciddi artış gördüğünü belirtiyor. Trefis, bu durumu son ay içerisinde ciddi bir düşüşün takip ettiğini ve Bitcoin’in 10.000 dolar seviyesini görecekken ayın en düşük seviyelerine düştüğünü de sözlerine ekliyor.

Bitcoin’in yıl sonu fiyat tahminlerine yönelik düşüş trendi devam ediyor

Son zamanlarda kripto para piyasasının düşük market hacmi Hollanda hükumeti tarafından yapılan bir araştırmada da ele alındı. Çalışmada, kripto paraların şu an için Hollanda ekonomisine büyük bir tehdit oluşturmadıkları belirtiliyor. Kripto para yatırımcısı Spencer Bogart, çoğu altkoinin de büyük ihtimalle aşırı değer biçilmiş ve önemli bir karşıdan esen rüzgara sahip olduklarını vurguladı. Bitcoin’in yıl sonu fiyat tahminlerine yönelik düşüş trendi devam ederken, Fundstrat‘ın Tom Lee’si geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 25.000 dolar seviyelerine ulaşmasını beklediğini söyledi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin